Antena Căutare

Pensii speciale pentru primari și șefi de Consiliu Județean! Ce sume vor primi în plus

Primarii și șefii consiliilor județene care au deținut funcții începând cu anul 1992 și care s-au pensionat, pot depune cerere pentru acordarea unor îndemnizații suplimentare pensiilor. Suma poate ajunge și la 7.000 de lei.

Primarii și șefii consiliilor județene care au deținut funcții începând cu anul 1992 și care s-au pensionat, pot depune cerere pentru acordarea unor îndemnizații suplimentare pensiilor. Suma poate ajunge și la 7.000 de lei.

Ministerul Dezvoltării a publicat normele metodologice pentru acordarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă persoanelor care au îndeplinit funcţia de primar, de viceprimar, de preşedinte sau de vicepreşedinte al consiliului judeţean.

Se încadrează toate persoanele care au avut un mandat în funcția de primar, viceprimar, președinte sau vicepreședinte al Consiliului Județean. Aceștia au dreptul la o îndemnizație lunară, calculată la nivelul a 0,4% din venitul lunar înmulţit cu numărul de luni de mandat.

Excepție fac persoanele care au fost condamnați definitiv și cei care au în derulare un mandat de primar, viceprimar, președinte, vicepreședinte al consiliului județean.

Cererile trebuie depuse până la data de 31 martie 2020 și vor fi centralizate de către Ministerul Finanțelor până la 31 mai 2020.

Daria Maria s-a întors în brațele mamei sale! Timp de două zile, copila a fost căutată de o armată de polițiști și janda... Musafir nepoftit! Un urs vizitează în fiecare zi un sat din Harghita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x