Antena Căutare

Pensiile românilor cresc, după recalculare! Casa de Pensii, anunț important pentru vârstnici

Recalcularea pensiilor aduce bani în plus pentru pensionari. Vârstnicii vor primi, în medie, 135 de lei la veniturile lunare, anunță Casa Națională de Pensii, care a finalizat peste 70% dintre dosare.

Recalculare pensii. Vârstnicii primesc mai mulți bani de la stat

Casa Națională de Pensii Publice a recalculat veniturile, în urma deciziei Curţii Constituţionale din 2019, precizând că a existat o creștere medie de aproximativ 150 de lei.

Citește și:

Creșterea pensiilor de la 1 septembrie. Guvernul dă asigurări că pensionarii vor avea veniturile majorate. Care sunt noile condiții

„După cum este cunoscut, casele teritoriale de pensii se află într-un proces continuu de recalculare a diferitelor prestaţii pe care le gestionează. O nouă provocare o reprezintă aplicarea prevederilor Deciziei nr.702/2019 a Curţii Constituţionale a României, care stabileşte ca dată de acordare a noilor drepturi data de 10 februarie 2020.

După dezvoltarea necesară a unei noi versiuni informatice de recalculare, care să preia parametrii prevăzuţi de Decizia sus-menţionată, toate casele teritoriale de pensii au emis şi au comunicat la plată astfel de decizii. Până la acest moment au fost emise aprox. 70% din totalul deciziilor care fac obiectul acestui tip de recalculare, creşterea medie a pensiilor fiind de 135 de lei.

Reamintim, în acest context, că beneficiari sunt aprox. 300.000 de persoane care au fost înscrise la pensie de invaliditate în temeiul Legii nr.19/2000 şi care au îndeplinit, respectiv vor îndeplini condiţiile pentru pensia de limită de vârstă în temeiul Legii nr.263/2010. Valoarea indicelui de corecţie care se aplică la punctajul mediu anual, determinat în condiţiile art. 95 din Legea nr.263/2010, este cea în vigoare la data la care s-au deschis, respectiv se vor deschide drepturile de pensie pentru limită de vârstă şi poate fi vizualizată aici”, a informat CNPP.

Elev care ar fi trebuit să susțină Evaluarea Națională, diagnosticat cu COVID-19. Anunțul de ultimă oră făcut de autorit... Pas uriaș în cursa pentru un tratament împotriva COVID-19. Acesta este medicamentul lăudat de OMS: „Este primul ce a avu...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x