Pensiile se măresc din septembrie! Cu cât crește pensia minimă de 704 lei, în urma majorării cu 14%

E oficial, din septembrie se măresc pensiile. Anuţul a fost făcut astăzi de premierul Ludovic Orban care spune că Guvernul va aproba în această săptămână majorările.

Pensiile se măresc din septembrie! Cu cât crește pensia minimă de 704 lei, în urma majorării cu 14%

Pensia minimă și punctul de pensie ar urma să fie majorate cu un procent similar. Aceasta este singura garanție pe care ne-a oferit-o astăzi premierul Ludovic Orban, însî, în mod normal, conform legii, în data de 1 septembrie pensiile ar urma să fie majorate cu 40%.

Potrvit unor surse guvernamentale, pentru că nu sunt bani, pensiile ar urma să fie majorate doar cu 14%.

În momentul de față punctul de pensie este de 1.265 de lei, în urma majorării cu 14%, aceasta va ajunge să fie 1.442 lei, dar ar fi putut să fie 1.771 de lei dacă pensiile ar fi fost majorate cu 40%.

Pensia minimă în România, în momentul de față este de 704 lei, aceasta va ajunge la 802,56 lei în urma majorării cu 14%, dar putea fi 985,6 lei, dacăă ar fi fost majorate cu 40%.

În țara noastră 1.000.000 de români trăiesc doar cu pensia minimă, adică suma de 704 lei.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri