Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Pensiile vor creşte de la 1 septembrie. Ministrul de Finanțe a făcut precizări despre Legea Pensiilor

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a dat asigurări că pensiile vor creşte de la 1 septembrie, dar procentul se va stabili în funcţie de execuţia bugetară.

Ministrul de Finanțe a făcut precizări despre Legea Pensiilor

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a dat asigurări că pensiile vor creşte de la 1 septembrie, dar procentul se va stabili în funcţie de execuţia bugetară. Cîţu susţine că Legea pensiilor este nesustenabilă şi trebuie avută mare grijă, întrucât România trebuie să existe şi după 1 septembrie 2021.

”Pensiile vor creşte de la 1 septembrie, dar discutăm mai multe scenarii şi fiecare va fi prezentat către premier şi către Guvern cu riscurile aferente. Acele riscuri trebuie ştiute de toată lumea. (...) Aşa cum este construită Legea pensiilor, fără sursă de finanţare, cu această presiune pe termen scurt şi pe anul viitor, este nesustebanilă, crează probleme de sustenabilitate României în următorii ani. Eu voi prezenta scenariile pe care le putem finanţa în situaţia în care suntem astăzi, cu cea mai mare criză economică din ultima sută de ani”, a declarat Florin Cîţu, mrţi seară, la Realitatea Plus.

Ministrul de Finanțe a vorbit despre austeritate și tăierea salariilor. Anunțul făcut de Florin Cîțu: „Criza de acum nu se compară cu cea din 2010”

Acesta a adăugat: ”Putem să facem o creştere de pensii, dar vom vedea care va fi aceea. Aceste lucruri se vor face după ce avem primele şase luni de execuţie bugetară. Trebuie să fim foarte, foarte, foarte atenţi pentru că putem să aruncăm econimia în haos dacă cădem în această direcţie a poplismului. România trebuie să existe şi după 1 septembrie anul viitor”.

Potrivit legii, pensiile ar trebui majorate la 1 septembrie cu 40%.

Recomandari