Pensionarii ar putea să plătească amenzi usturătoare! Ce trebuie să facă ca să nu fie sancționați

Pensionarii din Capitală care circulă cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul fără a plăti riscă să fie amendați, conform noului regulament al Societății de Transport București (STB). 

Pensionarii din Capitală care circulă cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul fără a plăti riscă să fie amendați, conform noului regulament al Societății de Transport București (STB).

Astfel, persoanele care sunt surprinse de controlori fără a avea asupra lor titlu de călătorie valabil ori validat riscă să fie sancționate.

Se îngroașă gluma! Cresc amenzile la STB, fostul RATB! Cât vor plăti bucureștenii care nu validează cardurile de călătorie cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul

„În cazul în care un călător este surprins de controlori că circulă fără a avea asupra sa un titlu de călătorie valabil și validat, el poate achita pe loc 50 lei. Aceasta este contravaloarea suprataxei. Dacă nu achită suprataxa, călătorului fraudulos i se va întocmi proces-verbal de contravenție. În acest caz, amenda este de 500 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al STB.

Cu alte cuvinte, toţi posesorii de abonamente sau cei care beneficiază de gratuitate trebuie să-şi procure şi să valideze cardurile de transport, la fel ca cei care şi-au achiziţionat titluri unice de călătorie.

Primele imagini cu autobuzele achiziționate de RATB. Cu ele vor circula bucureștenii!

Preţurile practicate de STB: 1,3 lei – o călătorie urbană 3,5 lei – o călătorie pe liniile Expres 8 lei – abonament de o zi pe valabil pe toate liniile 17 lei – abonament de 7 zile valabil pe toate liniile 25 lei – abonament de 15 zile valabil pe toate liniile 30 lei – abonament valabil o lună pe o singură linie 35 lei – abonament valabil o lună pe două linii, potrivit Bugetul.ro.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri