Căutare Live

Pensionarii protesteaza in toata tara

Peste 200 de pensionari au pichetat astazi sediul Guvernului, alte cateva sute s-au strans in fata Prefecturilor din Galati si Iasi, iar zeci de varstnici au cerut majorarea punctului de pensie si in Salaj. Protestatarii nu au reusit sa obtina ceva concret din partea autoritatilor, dar reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor au discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Muncii, Mihai Seitan.

Citește și
colaj delia
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
Imaginea cu Delia din vacanță, într-o rochie diafană, care a atras atenția tuturor. "Dacă merg în rai, vreau să fii tu la poartă"
colaj gina pistol
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
Gina Pistol, fotografia adorabilă din vacanță, alături de fiica ei Josephine. Cum au fost surprinse cele două
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Mai multe articolePichet la Prefectura Salaj

Aproximativ 50 de pensionari din cadrul Sindicatului Liber al Pensionarilor din Salaj au pichetat Prefectura, cerand majorarea punctului de pensie la 45 la suta din salariul mediu brut pe economie. Pensionarii s-au strans in jurul orei 11.00 in fata Prefecturii, acestia avand pancarte pe care era scris mesajul "Guvernanti si parlamentari! Sunteti fiii si nepotii pensionarilor! Nu ne amarati zilele ramase!".

Presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor din Salaj , Ilie Gorgan, a declarat ca deciziile Guvernului "sunt o bataie de joc la adresa varstnicilor".

Prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, a coborat in fata institutiei si a preluat de la pensionar un memoriu cu revendicarile lor care va fi transmis premierului Emil Boc.

Sute de pensionari, in strada la Vaslui si Galati

Peste 300 de pensionari au protestat si in fata Prefecturii Vaslui, nemultumiti in principal de scaderea valorii punctului de pensie in raport cu salariul mediu brut pe economie, iar la Galati la pichetul organizat in fata Prefecturii au luat parte aproximativ 150 de pensionari

La Vaslui, protestatarii, veniti din mai multe comune, precum si din cele cinci orase si municipii ale judetului, si-au exprimat nemultumirile la un microfon adus special pentru miting, ei cerand prefectului ca solicitarile lor sa fie transmise Guvernului.

Protest si la Prefectura Iasi

Zeci de pensionari ieseni au iesit in strada in fata Prefecturii Iasi, cerand, printre altele, pensii mai mari, plata restantelor pentru grupele I si II de munca si eliminarea coplatii in sistemul sanitar.

Vicepresedintele AJP Iasi, Stefan Hobinca, a declarat ca pensionarii vor organiza lunar proteste in cazul in care Guvernul nu va achita restantele pentru grupele I si II de munca si nu va aplica legea 19/2000 pentru cresterea punctului de pensie de la 732 la 826 lei.

Totodata, pensionarii ieseni au solicitat Guvernului sa nu impoziteze pensiile mai mici de 2.000 lei si sa le recalculeze pe cele de peste 3.000 lei.

Razvan Scaesteanu

Pensionarii protesteaza in toata tara... Buget de criza in Bucuresti: Transportul si gigacaloria se scumpesc!...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri