Antena Căutare

Percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar penal privind săvârşirea unor infracţiuni ce aduc atingere mediului

Nouă percheziţii au loc marţi dimineaţă în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu, la persoane şi firme suspectate că au colectat, transportat, deversat şi îngropat deşeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului.

”Astăzi, 3 martie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de comisari ai Gărzii de Mediu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare 9 mandate de percheziţie, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu, într-un dosar penal privind săvârşirea unor infracţiuni ce aduc atingere mediului”, anunţă Poliţia Capitalei.

Au loc cercetări cu privire la activitatea desfăşurată de două societăţi comerciale şi mai multe persoane fizice, care ar fi colectat, transportat, deversat şi îngropat deşeuri în locuri neautorizate, provocând prejudicii semnificative mediului.

Poliţiştii de fontieră au anunţat luni că au descoperit alte nouă containere cu deşeuri, două în Portul Constanţa şi şapte la Chitila, în judeţul Ilfov. În acestea s-ar afla deşeuri inutilizabile, deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează produse de uz casnic.

"Astfel, o echipă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Garda de Mediu şi Direcţia de Sănătate Publică Constanţa au efectuat un control fizic asupra mărfurilor din containere. S-a constatat că, deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind produse de uz casnic, acestea erau de fapt deşeuri inutilizabile”, se arată în comunicat. Sursa citată a precizat că aceste produse aveau ca destinaţie o societate comercială din municipiul Bucureşti, însă, în 28 februarie, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma. "În acest mod, se modifică ţara de încărcare a mărfurilor din Marea Britanie, în România, având ca destinaţie o altă ţară, cu scopul derutării autorităţilor”, a mai precizat comunicatul. De asemenea poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Gărzii de Mediu Bucureşti şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti au verificat fizic containere pline cu acelaşi tip de deşeuri în terminalul de containere Chitila, judeţul Ilfov. Este vorba de şapte astfel de contaiere.

Sursa : news.ro

Divorțul la mediator, desființat. Persoanele care vor să se separe vor ajunge în fața Instanței și vor scoate mai mulți ... Timiș: Focar de pestă porcină africană. Zeci de porci au fost incinerați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x