Antena Căutare

Percheziţii în Hunedoara pentru destructurarea unei reţele care plasa bani falşi pe piaţă

Un număr de 12 percheziţii domiciliare au avut loc, joi, în judeţul Hunedoara, pentru destructurarea unei reţele care se ocupa cu plasarea de bancnote false de 50 de euro pe piaţă. Zece persoane urmează să fie audiate de procurorii DIICOT Timişoara în acest dosar.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT din Timişoara, au făcut 12 percheziţii domiciliare, în judeţul Hunedoara, la persoane bănuite de punerea în circulaţie de valori falsificate străine şi înşelăciune.

"Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT Timişoara, efectuează cercetări într-un dosar penal de constituire a unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de valori falsificate străine şi înşelăciune, în care sunt vizate 13 persoane, cu vârste cuprinse între 16 şi 48 de ani. Începând cu anul trecut, membrii grupării ar fi derulat multiple tranzacţii cu plata în numerar, plasând pe piaţă bancnote false din cupiura de 50 de euro şi, astfel, ar fi indus în eroare persoane fizice din localităţile Timişoara, Arad, Oradea, Marghita, Oţelu Roşu, Caransebeş, Deva, Hunedoara, Alba Iulia, Cluj Napoca, Haţeg, Sibiu, Sebeş, Râmnicu Vâlcea şi Călăraşi. Activitatea infracţională a grupării ar fi fost coordonată de un bărbat, de 48 de ani. Acesta ar fi avut rolul procurării şi aprovizionării grupării cu bancnote contrafăcute, care ar fi provenit din Italia”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei.

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 21 de ani, au avut rolul de a lua legătura cu diverse persoane, care aveau anunţuri de vânzare de bunuri electronice, în special telefoane mobile, pe diferite site-uri. Ulterior, persoanele în cauză ar fi plasat pe piaţă bancnotele falsificate. Zece persoane vor fi duse la sediul DIICOT Timişoara, pentru audieri.

Sursa : news.ro

Botoşani: Un bărbat şi fiul său, salvaţi după ce au încercat să treacă râul Siret cu o căruţă şi au rămas blocaţi pe o p... Patriarhia Română cere reluarea slujbelor în incinta lăcașelor de cult: ”Revenirea la normalitate este esențială pentru ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x