Antena Căutare

Perchezitii la galerii de arta din Bucuresti, in cazul furtului unor tablouri

Politistii efectueaza perchezitii in galerii de arta din Capitala. Agentii au descins si la adresele unor comercianti dupa ce mai multe tablouri au fost furate din Casa Petru Groza din Deva, iar originalele au fost inlocuite cu falsuri. Doua dintre tablourile furate in perioada 2004-2005 au fost recuperate de autoritati.


Cinci perchezitii domiciliare au loc in Capitala, la magazine specializate si imobile ale unor comercianti de opere de arta. Actiunea se desfasoara sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale din cadrul I.G.P.R. si vizeaza cazul furtului mai multor opere de arta din colectia casei memoriale dr. Petru Groza, din municipiul Deva.

Doua tablouri apartinand patrimoniului cultural national, sustrase din Casa Dr. Petru Groza din Deva, in perioada 2004-2005, au fost recuperate de politisti. Un al treilea tablou, apartinand pictorului roman Nicolae Grigorescu este dat in urmarire nationala si internationala

La data de 29 octombrie 2010, un descendent al dr. Petru Groza, a sesizat Inspectoratul de Politie al Judetului Hunedoara, in legatura cu faptul ca trei dintre tablourile apartinand colectiei particulare din imobilul - monument istoric Casa Dr. Petru Groza din Deva, au fost sustrase de catre persoane necunoscute, fiind inlocuite cu falsuri contemporane.

In urma cercetarilor, au fost identificati membri ai retelei infractionale, acestia fiind cercetati pentru savarsirea infractiunilor de furt calificat si complicitate la savarsirea infractiunii de furt calificat.

sursa:Antena3

foto:Intact Images

Directorul adjunct al Finantelor Publice Alba, Ioan Dobra, arestat pentru 29 de zile... Untitled stire...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x