Antena Căutare

Perchezitii la locuintele fratilor Boldea suspectati ca au inselat trei ministere

Procurorii DIICOT fac, miercuri, perchezitii la locuintele lui Mihail Boldea si sefului DSP Galati, Valentin Boldea, precum si la sediul Directiei, intr-un caz de inselaciune si evaziune fiscala, aducand un prejudiciu statului de 450.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor, Mihail Boldea si Valentin Boldea au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si Mircea Bivol, George Hristu, Andrei Madalin Petrea si Eugen Rosu, in scopul obtinerii de beneficii financiare substantiale prin cresterea artificiala a cheltuielilor aferente unor achizitii publice si prin eludarea platii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat, anunta Mediafax.

Cei cinci suspectati ar fi folosit opt societati comerciale pentru a inregistra operatiuni comerciale fictive pentru diverse marfuri cu societati aflate in lichidare sau firme tip "fantoma", fapt ce a avut drept consecinta directa diminuarea cuantumului taxelor datorate bugetului de stat .

Conform anchetatorilor, membrii gruparii ar fi indus si mentinut in eroare institutii de stat, respectiv Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerul Mediului si Padurilor si Ministerul Sanatatii, prin incheierea unor contracte avand ca obiect reabilitarea unor unitati de invatamant si spitalicesti din municipiul Galati, "prin modificarea unilaterala a cuantumului cheltuielilor aferente achizitiilor de materiale si a contravalorii prestatiilor efectuate, inclusiv prin utilizarea unor documente contabile false emise de catre societati controlate direct sau indirect de catre membrii gruparii".

Prejudiciul total produs bugetului de stat a fost estimat la 450.000 de euro.

Circa 300 de voluntari straini construiesc si renoveaza case pentru oamenii saraci din Beius... Amenda RECORD pentru un sofer! Trebuie sa plateasca 16.000 de lei dupa ce a fost prins de politisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x