Antena Căutare

Percheziţii în Bacău şi Harghita, la persoane suspectate de lovire sau alte violenţe, distrugere şi furt, fapt comise în zona Valea Uzului

Poliţiştii din Bacău fac, joi, cinci percheziţii în judeţ şi în Harghita, la persoane suspectate de lovire sau alte violenţe, distrugere şi furt, fapte comise în zona Valea Uzului. Printre cei vizaţi, se află şi viceprimarului din localitatea Sânmartin, Laszlo Antal.

Poliţiştii din Bacău fac, joi, cinci percheziţii în judeţ şi în Harghita, la persoane suspectate de lovire sau alte violenţe, distrugere şi furt, fapte comise în zona Valea Uzului. Printre cei vizaţi, se află şi viceprimarului din localitatea Sânmartin, Laszlo Antal.

Poliţiştii de investigaţii criminale şi criminalişti de la Poliţia Judeţeană Bacău, cu sprijinul celor de la Poliţia Judeţeană Harghita, fac, joi dimineaţă, cinci percheziţii domiciliare, la imobilele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi furt, comise în zona Valea Uzului, anunţă Poliţia Română.

​Percheziţiile au loc în judeţele Bacău şi Harghita.

​De asemenea, poliţiştii au pus în executare patru mandate de aducere, suspecţii fiind duşi la sediul Poliţiei Harghita, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Conform UDMR, Autorităţile din judeţul Bacău au efectuat, în zori, o percheziţie la domiciliul viceprimarului din localitatea Sânmartin, judeţul Harghita, în urma unei plângeri depuse împotriva lui, probabil de George Simion, candidat la alegerile europarlamentare.

"Viceprimarul a fost dus la secţia de poliţie din Miercurea-Ciuc pentru audieri. LÁSZLÓ Antal nu a avut nici o implicare în acţiunea de provocare prin care au fost acoperite crucile din Cimitirul eroilor din Valea Uzului. LÁSZLÓ Antal este victima unei persecutări, are tot sprijinul nostru în eforturile de clarificare a acestei situaţii", anunţă UDMR.

Săptămâna trecută, poliţiştii din Bacău au început cercetări după ce mai multe cruci ale unor eroi români din Primul şi din Al Doilea Război Mondial au fost acoperite cu saci de plastic.

Potrivit Poliţiei Judeţene Bacău, poliţiştii s-au autosesizat după ce în spaţiul public au apărut imagini în care mai multe cruci din Cimitirul Internaţional al Eroilor - Valea Uzului din oraşul Dărmăneşti au fost acoperite cu saci din plastic şi fac cercetări pentru a stabili situaţia de fapt.

Pe un site de limbă maghiară au apărut imagini în care mai multe cruci ale eroilor români din cimitir fuseseră acoperite cu saci din plastic.

Primăria oraşului Dărmăneşti urma să inaugureze, vineri dimineaţă, sola Eroilor Români căzuţi în Primul şi în Al Doilea Război Mondial şi înhumaţi în Cimitirul Internaţional al Eroilor – Valea Uzului. Din cauza acestui incident inaugurarea va fi reprogramată.

Pe pagina de Facebook a Primăriei Dărmăneşti, la anunţul privind amânarea acestei ceremonii este un comentariu care spune că în locul respectiv autorităţile ar fi profanat morminte ale secuilor.

Sursa: News.ro

Peste 200 de animale au fost sacrificate în județul Tulcea. „Programul naţional strategic pentru LEB consideră zona de D... Constanţa: Comandantul pescadorului prins la braconat în Marea Neagră a fost arestat preventiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x