Antena Căutare

Anchetă de amploare la Spitalul Judeţean Ilfov. Un medic ginecolog, acuzat că schimba diagnosticul în fișe, ca să crească sumele decontate

Anchetă de amploare la Spitalul Judeţean Ilfov. Un renumit medic ginecolog este bănuit că falsifica fişele pacienţilor pentru a deconta sume mari de la Casa de Asigurari de Sănătate. În cazul avorturilor, de exemplu, medicul schimba diagnosticul în fişe, spun anchetatorii, pentru a creşte sumele decontate. Acelaşi medic ar fi vizat şi într-un alt dosar, după ce ar fi făcut o întrerupere ilegală de sarcină unei adolescente. 

Anchetă de amploare la Spitalul Judeţean Ilfov. Un medic ginecolog, acuzat că schimba diagnosticul în fișe, ca să crească sumele decontate Galerie
Anchetă de amploare la Spitalul Judeţean Ilfov. Un medic ginecolog, acuzat că schimba diagnosticul în fișe, ca să crească sumele decontate

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au ridicat documente medicale din câteva cabinete ale Secţiei Obstretică-Ginecologie de la Spitalului Judeţean Ilfov. Un renumit medic ginecolog este bănuit că a falsificat fişele medicale ale pacientelor şi a schimbat diagnostice pentru a putea deconta mai mulţi bani de la Casa de Sănătate, pe care şi i-a însuşit, împreună cu echipa care i-ar fi fost complice.

Angajaţi ai spitalului ar fi întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi, iar serviciile le-ar fi decontat ulterior la o casă de asigurări de sănătate, sumele de bani rezultate fiind însuşite de persoanele bănuite.

Ulterior au ajuns aici la Unitatea de Primiri Urgente, unde au facut verificari ,iar acum toate documentele vor ajunge la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului2, unde se vor face si audieri.

Managerul spitalului este surprins de acuzaţiile care le sunt aduse angajaţilor săi. Surse judiciare spun că acelaşi medic primar bănuit de decontări false ar fi vizat într-un alt dosar, după ce i-ar fi făcut unei adolescente de 16 ani o întrerupere de sarcină.

Ancheta a pornit după ce Poliţişti de la Secţia de Investigaţii Criminale Bucureşti s-au sesizat din oficiu privind decontările false. În schimbul câtorva sute de lei, medicul ar fi făcut avorturi pe bandă rulantă, dar în actele medicale motiva că a fost necesară intervenţia chirurgicală din cauza unor complicaţii. Astfel, creşteau cheltuielile spitalului cu internarea şi tratamentul fictiv, spun anchetatorii. La audieri se află în aceste momente medicul, dar şi un funcţionar de la Registratură.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 care cercetează acum un dosar de fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual. Aceeaşi secţie a Spitalului Judeţean Ilfov s-a aflat la începutul anului într-un alt scandal. Raluca Bîrsan ar fi intrat, ani la rând, în sala de operaţii, folosind o diplomă falsă. Între timp, a fost dată afară din spital.

Video - A apărut un videoclip cu Luiza pe youtube! Ți se face pielea de găină: "Tu ești sus acolo printre îngeri. M... Vizita moșului la grădiniță sau la școală, o cheltuială în plus pentru părinți. Cât costă serbarea de Crăciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x