Antena Căutare

Perlele elevilor la simularea BAC 2014: "Facebook ne congelează mintea, ne transformă în ZOMBIE!"

Simulările examenului de Bacalaureat 2014 susţinute în perioada 3-7 martie de elevii claselor a XI-a şi a XII-a au fost un fiasco

Simulările examenului de Bacalaureat 2014 susţinute în perioada 3-7 martie de elevii claselor a XI-a şi a XII-a au fost un fiasco.

"Perlele" nu au dispărut din peisaj, ba parcă, de la an la an, se înmulţesc. Iată mai jos o parte dintre perlele de la examenul de simulare, conform alba24.ro:

1. Reţelele de socializare sunt ca un frigider: nu este nimic nou, dar totuşi intrăm. Ele ne congelează mintea şi ne fac să nu mai gîndim şi devenim zombie

2. Cetățeanul turmentat: înfățișarea sa fizică lasă de dorit, dar cea psihică, deși îmbibată cu alcool, încă mai funcționa vag.

3. Perspectiva narativă în fragmentul citat este inexistentă.

4. Virgula s-a folosit pentru că a fost pusă de autorul fragmentului, Vasile Alecsandri, și, prin urmare, acolo trebuie să fie.

5. Naratorul este omniscient, iar verbele folosite sunt la persoana I.

6. Verbele la timpul perfect simplu sunt prezente pentru a ne arăta viitorul.

7. Copiii din ziua de astăzi au ajuns să stea în casă toată ziua, pe facebook, sau pe cine știe ce alt site de socializare, în loc să iasă afară la aer curat, să se joace, cum o făceam și noi înainte de internet și facebook. Dau ca exemplu facebookul, nu am nimic cu fetele dar asta trebuie să o spun, ele au ajuns, pentru nişte likeuri, să se pozeze aproape dezbrăcate, unele chiar dezbrăcate, şi să posteze fotografia pe facebook. De ce? Pentru nişte amărâte de likeuri, şi asta nu e problema cea mai mare. Cea mai mare problemă e că ele o fac de la vârste fragede, 12-14 ani.

Citiţi mai multe pe jurnalul.ro

La simularea naţională a examenului de Bacalaureat doar 36% dintre elevii claselor a XI au trecut. La cei de clasa a XII-a au trecut doar 42%!

Zăpadă şi viscol în zonele de munte. Vântul va sufla cu 100 km/h... Studii gratuite în Arabia Saudită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x