Antena Căutare

Persoanele care folosesc petarde de Revelion risca 5 ani de inchisoare

Persoanele care vor folosi petarde sau artificii in noaptea de Revelion ar putea fi pedepsite chiar si cu inchisoarea. Politistii atrag atentia ca produsele pirotehnice nu pot fi folosite in locurile aglomerate sau in apropierea locuintelor, iar persoanele care nu se conformeaza pot sta pana la cinci ani dupa gratii.

Oamenii legii atrag atentia ca folosirea petardelor si pocnitorilor poate provoca accidente grave. Cele mai periculoase sunt rachetele, pentru ca nu au o directie bine determinata, spun specialistii.


Petardele pot provoca raniri la maini si la fata, iar in cazul bateriilor de artificii exista riscul exploziei la sol.

Potrivit prevederilor legale, artificiile sau petardele nu pot fi folosite dupa miezul noptii si nici in imediata apropiere a locuintelor. Specialistii recomanda spatiile cat mai deschise, departe de benzinarii, sosele sau spatii aglomerate.

Mai mult, persoanele care vor umbla cu astfel de materiale pirotehnice ar putea ajunge chiar la inchisoare. Mai exact, folosirea sau comercializarea fara drept se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la cinci ani, iar producerea articolelor pirotehnice fara autorizatie se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an.

Cei care se ocupa cu vanzarea petardelor sau artificiilor ar trebui sa fie foarte atenti si sa nu le dea copiilor. Comercializarea catre persoane care nu au implinit 18 ani poate sa duca la amenzi usturatoare pentru vanzator, de la 3.000 la 6.000 lei.

sursa: Antena3

Vicepresedintele CJ Ilfov si primarii din Snagov si Jilava, raman in arest... Irakian, acuzat ca a ajutat membri al-Qaeda sa vina in Romania, trimis in judecata de DIICOT...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x