Antena Căutare

Persoanele care trec granita fara sa declare sumele de peste 10.000 euro vor intra in inchisoare

Persoanele fizice care trec granita fara sa declare la vama ca detin asupra lor o suma egala sau mai mare de 10.000 euro nu vor mai fi sanctionate cu amenda si confiscarea banilor, ci vor intra in inchisoare pentru o perioada cuprinsa intre doi si sapte ani, fapta lor fiind tratata drept infractiune. Sanctiunea este prevazuta in proiectul ordonantei de urgenta privind combaterea evaziunii fiscale, care urmeaza sa fie aprobat de Guvern in sedinta de saptamana viitoare.

"Neindeplinirea de catre persoanele fizice care trec frontiera a obligatiei de declarare in scris, la autoritatea vamala, a numerarului in valuta si/sau in moneda nationala care este egal sau depaseste limita de 10.000 euro, aflat asupra lor, in mijloacele de transport ori in bagajele insotite sau neinsotite, precum si in colete, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi"


Numerarul nedeclarat in scris va fi in continuare confiscat de catre autoritati.

In prezent, persoanele fizice care nu declara la vama sumele in numerar egale sau mai mari de 10.000 euro sunt amendate cu 3.000-8.000 lei, iar banii nedeclarati sunt confiscati.

Documentul mai prevede ca introducerea in sau scoaterea din tara, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal (daca valoarea in vama a bunurilor sau a marfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei, in cazul produselor supuse accizelor, si mai mare de 40.000 lei, in cazul celorlalte bunuri sau marfuri) si instrainarea sub orice forma a marfurilor aflate in tranzit vamal vor constitui infractiuni de contrabanda.

citeste articolul complet pe Hotnews

VIDEO Cu TIR-ul in...sufragerie... VIDEO Mitingul vazut de la inaltime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x