Antena Căutare

Persoanele seropozitive vor fi anuntate prin SMS sa isi ia tratamentul

Pacientii diagnosticati cu HIV/SIDA vor fi atentionati prin SMS sa isi ia medicamentele. De asemenea, ei vor avea la dispozitie o linie telefonica speciala, pentru consiliere. datorita a doua servicii in premiera pentru Romania, lansate miercuri de UNOPA.

Cele doua servicii au fost lansate in premiera in Romania de catre Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA).

Prin serviciul de SMS-uri, pacientii seropozitivi pot primi zilnic, gratuit, doua mesaje pe telefonul mobil prin care sa li se reaminteasca sa-si administreze medicatia. Serviciul poate fi utilizat prin completarea unui formular existent pe website-ul programului, www.viatacuhiv.ro, pacientii alegandu-si astfel orele la care vor sa le fie trimis SMS-urile, conform calendarului de tratament stabilit de medic, precum si textul personalizat al mesajului pe care vor sa il primeasca.

Prin Helpline-ul telefonic, persoanele cu HIV/SIDA care au nevoie de sprijin pot suna gratuit la 0800 800 141 sau pot trimite un e-mail la [email protected], pentru a solicita asistenta din partea consilierilor UNOPA.

Programul are ca obiectiv sustinerea persoanelor seropozitive in lupta lor de zi cu zi cu boala, in special in doua directii: atingerea unui nivel cat mai ridicat al aderentei la tratament (administrarea corecta a tratamentului, pentru eficienta lui maxima) si cresterea gradului de informare a acestora, potrivit celor de la UNOPA.

Conform unui studiului realizat de Institutul "Matei Bals", in prezent, in Romania traiesc 11.189 pacienti cu HIV/SIDA.

FOTO: infiniteuser.com

Scandal cu impuscaturi, intr-un cartier din Ploiesti... Directorul de achizitii de la ANAF, Dan Stroe, a fost eliberat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x