Antena Căutare

Personalitati din Romania care au fost incinerate si care au avut parte de o slujba oficiata de un preot

Actori si scriitori romani de prima mana, toti crestin-ortodocsi, au ales sa fie incinerati. Si pentru multi dintre ei, Biserica a acceptat slujbele religioase. Urmasii spun acum ca nu inteleg de ce regulile au fost schimbate pentru Sergiu Nicolaescu

Mai multe persoane importante din Romania au renuntat la o inmormantare tipica. Sergiu Nicolaescu e doar ultimul nume dintr-o lista lunga. Pentru el, Biserica Ortodoxa n-a vrut sa auda de slujba. N-a putut fi depus nici in biserica.

Si Draga Olteanu Matei si-a incinerat tatal, la dorinta lui si i s-a facut si o slujba. “Atunci cand l-am inmormantat pe tata era un preot caterisit care a tinut o slujba. Mai multi dintre artistii disparuti dintre noi au dorit sa se incinereze, probabil este un mod de a se proteja si dupa, presupune un ritual strans, cu mult mai putin public”, considera actrita.

O data cu moartea lui Sergiu Nicolaescu problema incinerarii a fost reactivata, inflamandu-i pe crestini. In timp ce Biserica Ortodoxa o respinge acum categoric, Biserica Catolica o accepta fara probleme.

CNP-uri, la liber pe internet: sunt la fel de usor de gasit ca anunturile matrimoniale... Magda Catone amana sa citeasca testamentul lui Serban Ionescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x