Antena Căutare

Pescărușii australieni, purtători de boli care pot afecta oamenii

Pescărușii australieni sunt purtătorii unor bacterii rezistente la antibiotice, specialiștii consideră că acestea ar putea fi transmisă oamenilor și animalelor. 

Pescărușii australieni sunt purtătorii unor bacterii rezistente la antibiotice, specialiștii consideră că acestea ar putea fi transmisă oamenilor și animalelor.

Peste 20% dintre pescărușii argintii din Australia sunt purtătorii unor bacterii patogene, precum E coli, care poate cauza infecții urinare, sepsis și meningită. Recent, experții au determinat care e a treia cea mai comună cauză a morții la nivel global.

"Cred că este un apel de trezire pentru toate guvernele, ar trebui tratate apele” a spus Doctor Sam Abraham, lector în medicina veterinară și medicală infecțioasă boli.

La nivel global, rezistența la antibiotice a crescut "periculos de mult" și reprezintă una dintre cele mai mari amenințări privind sănătatea și siguranța alimentelor, potrivit informațiilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății și de guvernul federal australian.

Excrementele care au fost analizate conțineau bacterii rezistente la carbapeneme, o clasă de antibiotice cu spectru larg de activitate, utilizate pentru infecții complicate. O pasăre din Perth a era rezistentă la colistină, ultima opțiune de tratement antibiotic în momentul în care toate celelalte eșuează. Rezistența la colistină nu a mai fost depistată la niciun animal sălbatic pănă în acest moment.

Caz revoltător în judeţul Alba. Un copil a fost bătut cu bestialitate şi umilit de mai mulţi adolescenţi, în plină strad... Întâlnirea unui vlogger cu fanii a creat isterie la Buzău. Oamenii legii au fost nevoiți să intervină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x