Căutare Live

Bilanț uluitor în România! Peste 10.000 de cazuri noi de Covid-19 în perioada 2 - 20 iulie. Mai bine de 3.500 de infectați nu au fost deloc în spital

Din data de 2 iulie au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 351 persoane au decedat. Din statistici rezultă că 3.680 persoane confirmate pozitiv nu au fost deloc în spital.

Peste 10.000 de cazuri noi de Covid-19 în perioada 2 - 20 iulie

Profimedia

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni seară, că, din data de 2 iulie, când a fost publicată decizia Curţii Constituţionale, au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 351 persoane au decedat. Din statistici rezultă că 3.680 persoane confirmate pozitiv nu au fost deloc în spital.

Explozie a cazurilor Covid-19 în România, după decizia CCR

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, luni seară, precizări referitoare la evoluţia cazurilor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19), în contextul generat de decizia Curţii Constituţionale a României, publicată în data de 2 iulie.

”În intervalul 2 – 20 iulie a.c. în România au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane declarate vindecate şi 351 persoane decedate. Totodată, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice după 10 zile de la depistare şi 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus. În acelaşi interval au fost spitalizate în medie 4071 persoane, atât în secţii cât şi în ATI, în data de 2 iulie a.c. fiind internate 4.252 persoane, iar în data de 20 iulie a.c. 4.748 persoane”, a transmis Grupul de Comunicare Stratgică.

Citește și: Restaurantele vor rămâne închise. Ministrul Economiei a precizat o posibilă dată limită pentru ridicarea restricției

Peste 3.500 de bolnavi s-au externat la cerere

Sursa citată a preizat că, din analiza seriilor de date raportate ”reiese faptul că aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv în acest interval de timp, în condiţiile absenţei instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării ca persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare şi nici ca persoane externate la cerere”.

”De asemenea, în urma analizei s-a constatat faptul că aproximativ 1.480 de persoane confirmate cu noul coronavirus fac parte din categoria persoanelor vindecate, reprezentând cazuri care au beneficiat de prevederile Ordinului Ministrului Sănătăţii 487/2020 (aflat în vigoare în perioada 24 martie a.c. – 21 mai a.c.) care a permis fie externarea cazurilor uşoare, fie tratarea acestora la domiciliu, fără a mai fi declarate vindecate, în sistemul de raportare, la împlinirea termenului de izolare de 14 zile. În aceeaşi situaţie s-au aflat categorii de persoane din centre rezidenţiale, persoane cu boli neuro-psihice, personal medico-sanitar şi de îngrijire. Având în vedere numărul persoanelor considerate vindecate, se va rectifica în consecinţă numărul cazurilor considerate active în infectarea cu noul coronavirus”, a mai transmis sursa citată.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Ultimă oră! Record de cazuri noi de coronavirus, în România! 994! Câte persoane au murit și câte se află în stare gravă...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri