Antena Căutare

Peste 20.000 de pelerini s-au strans la racla Sfintei Parascheva si la moastele Sfantului Simeon, din Iasi

A fost noaptea rugaciunilor la Iasi. Racla Sfintei Parascheva si Moastele Sfantului Simeon au reunit peste 20.000 de pelerini din toata tara, care au pornit intr-o procesiune condusa de 160 de preoti si maicute, pe bulevardele din centrul orasului. Protejati de un cordon de jandarmi, pelerinii au marsaluit timp de aproape doua ore in care au cantat incontinuu.

O suta de maicute au insotit alaiul, impreuna cu 60 de preoti care au purtat pe umeri moastele celor doi sfinti. Fiecare dintre cei peste 20.000 de pelerini a intonat cantece religioase pe parcursul unui traseu de doi kilometri prin centrul Iasului.

Un cordon de jandarmi a supravegheat alaiul, care s-a oprit in fata mai multor biserici pentru cateva momente de rugaciune.

Oamenii au venit din toate colturile tarii ca sa participe la procesiune.

Osemintele sfinte au aduse inapoi in curtea Catedralei Mitropolitane, iar alaiul s-a transformat intr-o coada kilometrica.

Printre pelerini s-au numarat multi tineri proaspat casatoriti si cupluri care vor sa intemeieze o familie. Ei le-au cerut sfintilor sa le indeplineasca visele.

Coloana a masurat peste doi kilometri, iar lumea a fost servita cu ceai si pachete cu mancare.

Invins de frig si de oboseala, unui barbat i s-a facut rau, insa ceilalti oameni l-au ajutat sa-si revina. Peste 61 de consultatii au fost acordate de catre medici voluntari.

Credinciosii au rabdat si cate opt ore ca sa ajunga sa se roage la Moastele Sfintei Parascheva si ale Sfantului Simeon.

Puteti urmari editia integrala a Observatorului pe antenaplay.ro!

Verdele e la moda! 2.500 de euro pentru cei care-si vor lua masini ECO... "Copiii nu sunt de vanzare"! Romania asa cum n-ati mai vazut-o, intr-o campanie marca Observator...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x