Live acumFilm: Avionul condamnatilor
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Peste 24.000 de produse textile şi de marochinărie, posibil contrafăcute, confiscate de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu; dacă ar fi fost vândute ca produse de marcă, bunurile ar fi valorat 19 milioane de lei

Peste 24.000 de produse textile şi de marochinărie, susceptibile a fi contrafăcute, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu de la un cetăţean bulgar care a încercat să le introducă ilegal în ţară. Valoarea bunurilor, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, este de 19 milioane de lei.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, duminică, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar M.T., în vârstă de 53 de ani, la volanul unui autocamion înmatriculat în Bulgaria, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, genţi de voiaj, din Bulgaria pentru o societate din Cehia.

În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul marfă al autocamionului, ascunse în spatele cutiilor ce conţineau genţile de voiaj, cantitatea totală de 24.065 de produse textile şi de marochinărie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, cetăţeanul bulgar a declarat că a fost contactat de un conaţional pentru a transporta bunurile din Bulgaria în Cehia şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acestea sunt contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 19.000.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa : news.ro

Recomandari