Antena Căutare

Peste 300 de mineri din Lupeni s-au blocat in subteran, nemultumiti de reducerile salariale

Peste 300 de ortaci s-au blocat aseara in mina Lupeni, cand au aflat ca ar trebui sa primeasca salarii mai mici. Asta pentru ca nu si-au realizat norma de productie. Minerii le-au spus sefilor ca nu vor iesi la suprafata daca nu-si vor primi toti banii. Dupa opt ore de negocieri, protestatarii au obtinut ce si-au dorit, dar in detrimentul colegilor de la birouri.

Luna aceasta, minerii urmau sa primeasca salarii cu 8% mai mici. Cand au aflat cati bani urmeaza sa primeasca, oamenii s-au inchis in subteran. In total, 307 oameni au luat parte la protest.

Sefii minei au incercat sa le explice ca nu au cum sa le dea salarii la fel de mari ca luna trecuta, dar protestatarii n-au vrut sa auda. Dupa opt ore de negocieri, conducerea a gasit o solutie radicala. “In urma analizei am hatarat sa reducem numarul de posturi platite pentru anumite categorii de personal”, a declarat Sorin Sandu, directorul minei Lupeni. Personalul TESA va primi mai putini bani, iar diferenta o vor lua ortacii.

Chiar daca au obtinut doar 5,5 procente fata de opt, cat isi doreau, ortacii au acceptat sa renunte la protest. Dupa opt ore de stat in subteran, 207 ortaci au iesit din mina, iar 100 de oameni au ramas la schimbul trei.

Foto: Intact Images

Tragedie evitata in ultima clipa: Un tren incarcat cu motorina a fost la un pas sa explodeze... Craciun Pantea, jandarmul care a trait ambele razboaie mondiale, printre cei mai batrani utilizatori de Facebook din lum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x