Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Peste 40.000 de persoane din Italia au intrat în țară în ultimele două săptămâni. Anunțul de ultimă oră făcut de autorități

Zeci de mii de persoane din Italia au ajuns în România, în ultimele două săptămâni, potrivit informațiilor furnizate de inspectoratul general al Poliției de Frontieră Române, Ioan Buda. 

Peste 40.000 de persoane din Italia au intrat în țară în ultimele două săptămâni

Conform acestuia, peste 40.000 de persoane din Italia, care este afectată de coronavirus, au ajuns în țară în ultimele săptămâni.

”Până în prezent, din Italia sau cei care au tranzitat Italia şi au ajuns în România, din 23 februarie până în prezent, au intrat în ţară 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 sunt români şi 3.800 sunt italieni, iar 2.500 – alte cetăţenii”, a declarat Ioan Buda, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit G4media.

Coronavirus - LIVE TEXT. Alertă în România! Opt noi persoane infectate. Unul din pacienți a intrat în contact cu peste 100 de persoane

„Prin monitorizarea din 26 ianuarie şi până în prezent a cetăţenilor chinezi sau celor care tranzitează China sau vin din zona respectivă, avem un număr de 2.580 de cetăţeni chinezi sau cetăţeni care vin din zonele administrative – Hong Kong şi Macau. După apariţia COVID-19 în Uniunea Europeană, măsurile s-au intensificat, s-au luat măsuri atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zonele adiacente punctelor de frontieră, dar şi distanţa între puncte, adică la frontiera verde, încât, astăzi, împreună cu colegii de la DSP, suntem în măsură să gestionăm problema la intrarea în ţară cu privire la controlul celor care vin din zonele de risc şi completarea acelor chestionare ale Direcţiei de Sănătate publică”, a mai spus el.

Italia a intrat în carantină din cauza coronavirusului

Toată Italia a intrat în carantină din cauza epidemiei de COVID-19. Restricțiile impuse în weekend în nord au fost acum extinse, luni seară, asupra întregii țări, a anunțat premierul Italiei.

Bărbat venit din Spania, internat la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud cu manifestări respiratorii; ulterior, a reieşit că a avut escală la Milano, astfel că este testat pentru Covid-19

Barurile, cafenelele și alte locuri de socializare se închid, campionatul de fotbal se suspendă, iar toate călătoriile neimportante vor fi interzise. Panicați de anunțul guvernului, italienii au făcut cozi uriașe la magazine ca să-și facă provizii, deși noile restricții nu interzic mersul la cumpărături.


Recomandari