Antena Căutare

Peste 60 de copii, diagnosticaţi cu boala 'mână-gură-picior'! Se ia din grădnițe sau creșe. Copilul tău prezintă aceste simptome?

Peste 60 de copii din judeţ au fost diagnosticaţi în ultimele două săptămâni cu boala 'mână-gură-picior' şi au fost izolaţi la domiciliu, au anunţat luni reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, potrivit agerpres.ro.

Peste 60 de copii din judeţ au fost diagnosticaţi în ultimele două săptămâni cu boala 'mână-gură-picior' şi au fost izolaţi la domiciliu, au anunţat luni reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, potrivit agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriela Gogiu, a precizat că este vorba de 63 de cazuri şi că sunt forme uşoare ale bolii menţionate.

De la începutul lunii iunie în judeţul Olt au fost înregistrate 63 de cazuri de boală 'mână-gură-picior', 'o infecţie virală care apare în epidemii în special în colectivităţi (creşe, grădiniţe), cei mai afectaţi fiind preşcolarii cu vârste în 2 şi şase ani, dar boala poate apărea şi la bebeluşi, precum şi copii mai mari de şase ani deoarece se transmite deosebit de uşor', a informat DSP Olt.

Virusul implicat face parte din categoria enterovirusurilor şi se numeşte Coxsackie. O caracteristică a acestei boli este erupţia care apare mai întâi în jurul gurii şi în cavitatea bucală, dar şi pe palme şi pe tălpi.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu virsul Coxsackie au fost raportate în mediul urban - 40 de cazuri, în timp ce în mediul rural au fost înregistrate până acum 23 de cazuri. Boala s-a manifestat în special în colectivităţile de copii şi preşcolari.

DSP Olt recomandă 'aplicarea riguroasă' a măsurilor de igienă şi 'obligatoriu' dezinfecţia obiectelor şi jucăriilor cu care intră în contact copii. Persoanele bolnave trebuie izolate la domiciliu, în acest fel prevenindu-se şi răspândirea infecţiei.

BAC 2016. Examenul maturității cu peste 3.000 de polițiști! Elevii nu vor avea nicio șansă de fraudare... Vremea schimbă foaia! Vine CANICULA! Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x