Antena Căutare

Peste 800.000 de romani isi serbeaza onomastica de Sfantul Nicolae

Statisticile existente la nivelul Directiei pentru Evidenta Persoanelor arata ca majoritatea barbatilor care il au ca patron spiritual pe Sfantul Nicolae, respectiv peste 300.000 de persoane, poarta numele de Nicolae, Niculai sau Nicusor.


Credinciosii au ignorat frigul si au stat ore intregi la coada pentru a atinge racla cu moastele Sfantului Nicolae, in speranta ca le va alina suferintele. Ramasitele sfinte vor sta in curtea Bisericii Sfantul Gheorghe din Capitala pana miercuri, cand vor fi duse inapoi in lacas.

Statisticile existente la nivelul Directiei pentru Evidenta Persoanelor arata ca majoritatea barbatilor care il au ca patron spiritual pe Sfantul Nicolae, respectiv peste 300.000 de persoane, poarta numele de Nicolae, Niculai sau Nicusor. Si femeile isi sarbatoresc ziua numelui astazi. Peste 280.000 de femei poarta numele de Nicoleta, Niculina sau Nicola.

Ocrotitorul copiilor, marinarilor si brutarilor

Supranumit si "Facatorul de Minuni", Nicolae este unul dintre cei mai populari sfinti ai crestinatatii. Biserica spune ca sfantul s-a nascut intr-o familie bogata, iar dupa moartea parintilor sai a devenit preot. Si-a impartit averea saracilor, dupa care a plecat in pelerinaj in Palestina si in Egipt. Cand s-a intors acasa, poporul l-a ales Arhiepiscop de Myra.

Sfantul Nicolae este considerat ocrotitorul copiilor, al marinarilor si al brutarilor. De asemenea, este patronul spiritual al Greciei, Rusiei, dar si al mai multor orase din vestul Europei. Etimologic, Nicolae provine din limba greaca si inseamna victoria poporului.

Mos Nicolae este iubit si asteptat in fiecare an. Traditia spune ca, in noaptea de 5 spre 6 decembrie, mosul le lasa copiilor daruri in ghetutele pregatite de cu seara. Insa doar celor care au fost cuminti. Cei care au fost obraznici primesc, in schimb, nuieluse.

Rusoaica de 25 de ani, acuzata de spionaj in Marea Britanie... Durata concediului maternal va ramane de doi ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x