Antena Căutare

Peste 8300 de medici au plecat in ultimii 3 ani din tara

Sistemul sanitar romanesc este la pamant, o arata si ultimele cifre furnizate de Ministerul Sanatatii, in privinta numarului de medici romani care au ales sa profeseze peste hotare



"In conditiile in care salariul unui medic este unul de mizerie, doctorii nu stau prea mult pe ganduri si vor pleca la lucru peste hotare. Potrivit estimarilor noastre, peste 50 la suta din medicii romani vor pleca pana in anul 2015, motivati fiind de salariul mai mare si de conditiile mai bune de lucru", sustine dr. Constantin Cirstea, vicepresedinte Colegiul Medicilor din Romania.

Potrivit lui Cirstea, conditiile de lucru din spitalele romanesti sunt unul dintre principalele motive care-i fac pe medici sa plece peste hotare.

"Una dintre justificarile medicilor este ca spitalele de stat nu sunt dotate. Adevarul este undeva la mijloc, dar solutii se pot gasi, in asa fel incat atat medicul, cat si pacientul sa fie multumiti", sustine medicul.

Cristea a mai precizat pentru Gandul ca in unele judete, medicii nu si-au mai luat salariile de luni de zile. Asa ca decizia multor cadre medicale de a pleca din tara este una normala. Statul roman pierde astfel de doua ori: ramane fara medici, dar pierde si banii cheltuiti pentru formarea profesionala a doctorilor.

Meteorologii avertizeaza: Cod Galben de canicula in sudul si estul tarii... Dan Diaconescu afla astazi daca poate parasi tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x