Antena Căutare

Sunday Mail: Piata muncii din Marea Britanie, amenintata de romani si bulgari

Dupa anularea restrictiilor de pe piata muncii, din 2014, Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o avalansa de romani si bulgari, avertizeaza Sunday Mail, in editia online.

Potrivit Tabloidului Sunday Mail, expertii avertizeaza cu privire la un "val semnificativ" de imigranti, dupa anularea restrictiilor impuse pe piata muncii. Acestia precizeaza ca numarul bulgarilor si romanilor va fi mai mare decat al celor veniti din cele opt state est-europene care au primit aceste drepturi in 2004, din cauza starii economice fragile din celelalte state europene vizate de imigranti.

Ministrul britanic de Interne Theresa May s-a pronuntat recent pentru o incetare a liberei circulatii a muncitorilor in Uniune, dar Marea Britanie nu poate bloca anularea acestor restrictii fara sa incalce tratatul semnat cu Bulgaria si Romania in 2007, la aderarea celor doua tari la UE, subliniaza publicatia. Guvernul nu a facut o estimare exacta a numarului de romani si bulgari care vor ajunge in Marea Britanie, dar potrivit unor surse neoficiale, aproximativ 20.000 de oameni din cele doua tari ar urma sa lucreze in Regatul Unit.

Un raport realizat de Comitetul Consultativ pentru Migratie al coalitiei a subliniat faptul ca piata britanica a muncii se va confrunta cu efecte "adverse". Aproximativ un milion de est-europeni s-au mutat in Marea Britanie in 2004, iar numarul anual al imigrantilor este de 40.000, potrivit lui Robert Rowthorn, un profesor de economie de la Cambridge University, citat de ziar.

Publicatia prezinta totodata date potrivit carora aproape 40.000 de romani si bulgari au ajuns in 2011 in Marea Britanie, alaturandu-se altor peste 130.000 care traiau deja in aceasta tara. De asemenea, lacunele legislatiei britanice ar permite ca 50.000 de est-europeni sa poata obtine locuri de munca in aceasta tara, in urma anularii restrictiilor, declarandu-se muncitori "independenti", mai scrie saptamanalul citand alta publicatie.

Iarna ii sperie pe soferi! Se grabesc sa isi schimbe anvelopele... Taxa auto: in ce conditii va puteti recupera banii?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x