Antena Căutare

Piatra Neamt: Un elev a fost exmatriculat pentru obiectivism

Exmatriculat pentru obiectivism. Un elev de clasa a XII-a din Piatra Neamt a fost mutat disciplinar din liceu, pentru ca a postat pe internet fotografii cu colegii lui fumand sau jucand carti in timpul orelor.


Totul a pornit de la un proiect fotografic propus chiar de conducerea liceului informatic. Realizarea lui a cazut in sarcina lui Tudor Platon, elev de nota zece si un artist recunoscut deja, cu mai multe expozitii in CV.

Instantaneele surprinse de adolescent au aruncat insa consiliul profesoral in aer. Dascalii sunt extrem de suparati. Nu neaparat ca elevii fumeaza si joaca poker in timpul orelor, cat mai ales ca pozele care arata aceste lucruri au ajuns pe internet.



Nici comentariile nu au ramas netaxate. "Pozele acelea sunt gandite sunt remeditate si cu rea intentie", spune Georgeta Nour, profesoara de informatica la liceul cu pricina.

Conducerea scolii sustine chiar ca fotografiile sunt regizate.

"Imaginile din acest proiect nu sunt imagini instantanee din activitatea scolara", considera Elena Genoveva Irimia, directorul Colegiul de Informatica Piatra Neamt.

Elevul spune insa ca sunt doar aspecte ale vietii de zi cu zi.

In plus, profesorii nu ar fi stiut ca sunt fotografiati, fapt infirmat de elev. "Le-am spus ca fotografiez", sustine Tudor Platon, elevul sanctionat.

In urma scandalului, artistul si cinci dintre elevii care apar in poze au fost mutati disciplinar.

Tinerii se tem ca mutarea in alt liceu nu pune capat scandalului si ca profesorii ii vor penaliza si la bacalaureat pentru acelasi proiect foto.

Focuri de arma la Constanta: Un ranit... SOV: Sebastian Ghita este o doar o unealta in mana Cotroceniului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x