Antena Căutare

Pe el nu îl știe nimeni! Pictorul care pictează pereţii unui spital pentru copii pentru ca aceștia să fie fericiți

Un pictor din Tg. Jiu şi-a propus să facă viaţa cât mai uşoară copiilor internaţi în cel mai mare spital din Gorj! Aproape zilnic, bărbatul pictează holurile şi pereţii saloanelor, pentru ca micii pacienţi să uite, măcar pentru câteva clipe, că nu sunt acasă.

Până acum, personajele de basme sau din desenele animate îşi îndeplinesc perfect menirea. Aşa se face că unii copilaşi îşi doresc să se întoarcă la spital, doar ca să se bucure de o cameră frumos colorată.

Turiștii care ajung pe urmele lui Brâncuși, la Hobița, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare pentru că sunt nevoiți să meargă pe un drum plin de gropi. Iar după ce se termină asfaltul, iată începe un drum de pământ spre casa lui Brâncuși.

În trei luni, edilul promite că va fi asfalt și în satul Hobița. Atmosfera este și mai tristă când ajungi în fața casei în care s-a născut titanul.

Aici a văzut lumina zilei în urmă cu 144 de ani Constantin Brâncuși. Din locuința în care s-a născut sculptorul nu au mai rămas decât câteva bârne. Totul s-a prăbușit din cauza trecerii timpului și a intemperiilor.

Autoritățile au reușit să preia ruinele de la urmașii lui Brâncuși. Au în plan să le pună în valoare în curtea casei muzeu. Procedurile sunt însă de durată, dar primarul se bucură că a reușit și acest lucru. În rest, totul a fost pustiu de Ziua Brâncuși în satul de unde a plecat sculptorul.

La Târgu Jiu momentul a fost marcat prin expoziții de fotografie și conferințe. Sculpturile din piatră semnate de Brâncuşi sunt însă năpădite de mușchi și au nevoie urgent să fie restaurate. Ministerul Culturii promite că va aloca fondurile necesare ca lucrările brâncușiene să fie curățate.

În această primăvară, va trebui să avem o intervenție de urgență, biocidare, desprăfuire, anumite reparații la stabilizarea chiturilor care sunt la opere pentru că sunt din piatră, stau de peste 80 de ani în aer liber.

Nici la 144 de ani de la nașterea lui Brâncuși, statul român nu a reușit să ducă operele sale acolo unde le este locul, pe lista Patrimoniului Mondial. UNESCO ar putea da verdictul chiar în această vară.

Veste excelentă pentru români! A fost anunțată oficial lansarea Programului Prima Casă și în 2020. Lista băncilor care o... Dragoş Anastasiu: Să terminăm cu ipocrizia, nu pentru bani pleacă românii în străinătate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x