Antena Căutare

Ploaia înghețată a adus haos în toată țara! Anunțul făcut de MAI: ”S-a intervenit pentru degajarea a sute de copaci!”

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit în ultimele ore pentru degajarea a peste opt sute de copaci şi 13 stâlpi de electricitate, fiind afectate 55 de autoturisme.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit în ultimele ore pentru degajarea a peste opt sute de copaci şi 13 stâlpi de electricitate, fiind afectate 55 de autoturisme. De asemenea, s-au deblocat 31 de autoturisme în care se aflau 42 d persoane, fiind în desfăşurare acţiuni în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Vâlcea şi Prahova, dar şi în Capitală. Pompieri, jandarmi şi poliţişti rămân în continuare mobilizaţi, fiind emisă o nouă avertizare cod galben de către meteorologi.

MAI a anunţat, sâmbătă, că în cursul zilei s-au semnalat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase la nivelul a 16 judeţe, dar şi în municipiul Bucureşti.

”Efectivele MAI şi autorităţile locale au intervenit pentru deblocarea a 31 autovehicule cu 42 de persoane, degajarea a 810 copaci, 13 stâlpi de electricitate şi a 3 cabluri electrice, fiind afectate 55 autoturisme, precum şi în alte situaţii de risc”, a transmis MAI.

De exemplu, în judeţul Arad (localitatea Semlac), pe DJ 709D, s-a intervenit cu trei utilaje de la autorităţile locale pentru deblocarea a 30 autoturisme cu aproximativ 40 persoane care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii.

În Buzău s-a intervenit cu o ambulanţă SMURD şi un utilaj de la autorităţile locale pentru acordarea asistenţei medicale unui pacient de 64 ani care acuza dureri toracice.

În Ilfov (Voluntari, Pantelimon, Cernica, Buftea, Snagov, Otopeni , Măgurele) s-a intervenit pentru degajarea a 38 copaci şi 2 stâlpi de electricitate.

În judeţul Mehedinţi, circulaţia feroviară pe magistrala 900 a fost temporar întreruptă între staţiile Valea Albă şi Drobeta Turnu Severin din cauza unor copaci căzuţi pe firele de contact. Trenurile au avut întârzieri, transbordarea călătorilor fiind făcută cu ajutorul unei locomotive Diesel între localităţile Drobeta - Turnu Severin şi Balota.

În municipiul Bucureşti s-a intervenit pentru degajarea a 740 copaci, 10 stâlpi şi 3 cabluri electrice căzuţi pe carosabil, fiind afectate 55 autoturisme. Sursa citată a precizat că, la ora transmiterii acestei ştiri, se intervine în judeţele Ilfov, Ialomiţa, Vâlcea şi Prahova, dar şi în Capitală.

Potrivit MAI, traficul rutier este restricţionat pe DN 67 pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7.5 tone, închis pe 14 drumuri judeţene (judeţul Ialomiţa) şi DC 134 şi se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea arterelor rutiere din judeţele aflate sub atenţionare Cod Galben.

Pe drumurile naţionale şi autostrăzi, CNAIR a acţionat cu 861 utilaje, fiind utilizate 2886 tone de material antiderapant şi 44 tone de clorură de calciu.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, conform situaţiei distribuitorilor de electricitate, la ora 14.00 erau nealimentate cu energie electrică 180 localităţi din 17 judeţe, fiind afectaţi 157.405 consumatori finali.

”Se acţionează în teren cu 196 echipe de intervenţie. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţia autorităţilor din judeţul Ialomiţa 16 generatoare de energie electrică de mare capacitate pentru alimentarea cu energie electrică a consumatorilor afectaţi”, a mai transmis MAI.

În ceea ce priveşte traficul fluvial şi naval, sunt închise Porturile Midia, Constanţa Fluvial şi Bara Sulina, iar circulaţia bacurilor pe Fluviul Dunărea se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Mesaj RO-ALERT în Capitală! Bucureştenii sunt rugaţi să nu mai apeleze 112 pentru a nu suprasolicita sistemul... Un bărbat, găsit inconştient pe o stradă din Bucureşti! Ar fi fost lovit de crengile unui copac!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x