Antena Căutare

Ploaie înghețată în București. Cum circulă tramvaiele și troilebuzele RATB STB

Ploaie înghețată în București. Cum circulă tramvaiele și troilebuzele RATB STB

Ploaie înghețată în București. Cum circulă tramvaiele și troilebuzele RATB STB Galerie
Ploaie înghețată | ziuaveche.ro

Fenomenul de ploaie înghețată a îmbrăcat Bucureștiul într-un strat rece, sticlos și destul de periculos, ce a afectat atât circulația mijloacelor de transport în comun, cât și a cetățenilor ce merg pe trotuare. Deplasarea e îngreunată de stratul gros de gheață și tocmai de aceea secțiile de Urgențe ale spitalelor au fost pline zilele acestea din cauza diverselor cazuri de fracturi la membrele inferioare și superioare.

Mulți copaci, arbuști și plante au înghețat complet, oferind un adevărat spectacol pentru ochii privitorilor. În același timp, toți acești țurțuri reprezentau un pericol pentru trecători. Unii dintre copaci s-au rupt din cauza înghețului, prăbușindu-se peste mașinile parcate.

Mijloacele de transport în comun precum tramvaiele și troleibuzele au fost paralizate la primele ore din cauza stratului gros de gheață depus pe șine și garnituri. Mecanicii au trebuit să îndepărteze manual toată această gheață de vreme ce Primăria Capitalei nu are din dotare utilaje speciale cu care poate curăța gheața.

Pentru a-i ajuta pe cetățenii capitalei să se deplaseze astăzi, Primăria a cerut STB să asigure linie de autobuz în zonele în care garniturile de tramvai și troleibuz au fost afectate. Astfel, pentru circulația spre și dinspre Platforma Pipera, astăzi 28 ianuarie 2019, locuitorii din București pot circula cu tramvaiele 16 și 36 până la Lacul Tei, după care STB asigură linia de autobuz 616, cu același traseu ca și tramvaiele 16 și 36.

STB anunță că luni va fi asigurată circulaţia normală pentru întregul parc de mijloace de transport în comun al Societăţii de Transport Bucureşti, respectiv 280 de tramvaie, 181 troleibuze şi 931 autobuze, anunţă instituţia, care precizează că au apărut numeroase avarii pe linii în ultimele zile.

Sursă foto: ziuaveche.ro, hepta.ro

„Tati vă iubeşte. Iertaţi-mă pentru tot.” Ultimele cuvinte ale unui suflet chinuit. De ce a ales un tată moartea în locu... Admitere la Poliție: Sunt 30 de candidaţi pe un loc. Salariul unui polițist, cel puțin 3.500 de lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x