Pericol de MOARTE sub un pod-pasarelă din România! Pilonul de susţinere se afundă

 

Persoanele care trec pe sub podul-pasarelă de pe DN 1, aflat în apropiere de oraşul Câmpina, sunt în pericol de moarte, deoarece pilonul de susţinere al acestei construcții se afundă de la oră la oră în blocul de sare pe care a fost fixat, acesta fiind topit de apele subterane.

Singura măsură luată de autorităţi până în prezent a fost interzicerea traficului feroviar pe acest pod.  

Acest pod trece peste cel mai circulat drum naţional din România, DN1, între Câmpina şi Poiana Câmpina, iar primele probleme în legătură cu acesta au apărut în 1985.

Traficul feroviar spre Rafinăria Ploieşti a fost închis în 2013, iar în 2015 s-a dispus o expertiză şi de atunci se tot fac măsurători.   

„Au fost constatate nişte rotiri ale pilei cinci, respectiv pilonul din axul DN1”, a spus Gelu Paraschiv, șeful Inspectoratului Județean de Stat în Construcții CFR.  

„De principiu, pericolul este controlat. E adevărat că este o etapă în care construcţia nu mai corespunde sută la sută. Urmează să se decidă dacă se consolidează sau dacă se dezafectează”, a mai spus el.

Această decizie ar putea fi luată doar de CFR, dacă va obține fonduri pentru intervenţie.

În luna februarie, o structură identică s-a prăbuşit în apropierea gării Ploieşti-Vest.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI