Antena Căutare

UPDATE! Podul Calafat-Vidin, care leaga Romania de Bulgaria, va fi deschis la primavara

Podul Calafat-Vidin, care leaga Romania de Bulgaria, va fi inaugurat miercuri in prezenta primul-ministrului Victor Ponta si a omologului sau bulgar, Boyko Borisov. Constructia va putea fi insa deschisa traficului rutier si feroviar abia de anul viitor. Dupa deschiderea podului, distanta intre Vidin si Calafat va fi parcursa in cateva minute.

UPDATE: Premierul Victor Ponta si cu omologul sau bulgar, Boiko Borisov, au traversat, miercuri, podul Calafat-Vidin, la eveniment fiind prezent si Johannes Hahn, comisarul european pentru Politica Regionala. Podul va fi deschis circulatiei rutiere si pietonale in primavara lui 2013.

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, doua benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferata, doua trotuare si o pista pentru biciclisti.

Toate taxele rutiere pentru traversarea podului vor fi incasate de statul roman, pentru Bulgaria ramanand doar taxele feroviare.

Transportatorii din sud, care ar fi traversat Romania de la Nadlac la Giurgiu, vor intra in Romania pe la Drobeta-Turnu-Severin si vor parcurge astfel pe teritoriul Romaniei doar putin peste 120 de kilometri, in loc de aproape 700.

Miercuri, in cadrul sedintel saptamanale de Guvern, premierul Victor Ponta a declarat ca Romania a finalizat lucrarile la podul Calafat-Vidin desi Bulgaria sustine contrariul pentru a justifica intarzierea executarii lucrarilor care ii revin, scrie Mediafax.

"Podul cel putin in partea romaneasca inteleg ca lucrarile sunt finalizate, mai trebuie finalizate cele din zona Bulgariei, dar, vedeti, aici totdeauna e partea cu comunicarea, ei cica nu termina din cauza noastra", i-a spus Ponta ministrului Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

FOTO: ziaruldecalafat.ro

Amenda RECORD pentru un sofer! Trebuie sa plateasca 16.000 de lei dupa ce a fost prins de politisti... Pretul gigacaloriei a crescut cu pana la 20%. Vezi topul oraselor cu cel mai scump pret pentru caldura!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x