Antena Căutare

Poliția avertizează toți românii! Un nou tip de escrocherie face victime printre cetățeni

Dacă primiți vreun telefon anonim, nu cădeți în plasă înainte să verificați informațiile.

Dacă primiți vreun telefon anonim, nu cădeți în plasă înainte să verificați informațiile.

Un bărbat a povestit cum mama lui a fost sunată de către un așa-zis polițist și i s-a spus că fiul ei a lovit o persoană care a decedat. ”Polițistul” i-a spus femeii că dacă îi dă ”toțo banii din casă”, acesta îi ajută fiul să nu facă pușcărie. Pentru a ridica banii va veni la ușa ei un avocat care va lua banii și îi va explica ce are de făcut pentru ca, legal, fiul ei să nu pățească nimic.

Ulterior, la domiciliul persoanei s-a prezentat un tânăr, căruia femeia i-a înmânat banii, acesta sfătuind-o să nu spună nimănui de eveniment, apoi s-a făcut nevăzut cu bani cu tot.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, iar poliţiştii efectuează cercetări pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Penetru a nu fi puși în asemenea situații delicate, Poliția Română vă sfătuiește să nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale, să nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice.

De asemenea, notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi.

O grădiniţă din Piatra Neamţ a fost închisă după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit și au ajuns la spital. Ce au descope... Nu vrei să plătești RCA un an întreg? Uite cum îți poți suspenda temporar polița...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x