Căutare Live

Poliţia Română a dispus verificări privind modul de intervenţie în cazul capturii de droguri de pe Litoral

Conducerea Poliţiei Române a dispus ca Direcţia de Control Intern să facă verificări pentru a stabili modului de intervenţie a poliţiştilor în cazul capturii de droguri din acest an, de pe litoralul românesc. Doi cetăţeni sârbi au fost arestaţi preventiv în legătură cu aceste droguri.

Conducerea Poliţiei Române a dispus ca Direcţia de Control Intern să facă verificări pentru a stabili modului de intervenţie a poliţiştilor în cazul capturii de droguri din acest an, de pe litoralul românesc. Doi cetăţeni sârbi au fost arestaţi preventiv în legătură cu aceste droguri.

"Poliţia Română, prin Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, deţinea şi deţine informaţii cu privire la o grupare infracţională organizată, specializată în traficul de droguri, care acţionează pe ruta America de Sud - Nordul Africii - Turcia - Strâmtorile Darnadele şi Bosfor - Marea Neagră, în tranzit prin statele riverane Mării Negre, cu destinaţii precum Serbia şi ţări din Uniunea Europeană, în activitatea infracţională fiind implicaţi cetăţeni români, sârbi şi spanioli", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Română.

Ca urmare, în anii 2009 şi 2016, Poliţia Română, în colaborare cu DIICOT, a făcut capturi importante de droguri transportate pe această rută, respectiv o tonă de cocaină (în 2009) şi 2,6 tone de cocaină (în 2016).

"Cu privire la captura din acest an, de pe litoralul românesc, s-au făcut cercetări de către DIICOT şi Poliţia Română, care s-au soldat cu dispunerea de către instanţă a măsurii arestului preventiv, pe numele a doi cetăţeni sârbi. În ceea ce priveşte modul de acţiune anterior sesizării unităţii de parchet, conducerea Poliţiei Române a dispus efectuarea de verificări, prin Direcţia de Control Intern, pentru stabilirea modului de intervenţie a poliţiştilor", precizează Poliţia Română.

În aprilie, o amplă operaţiune de căutare de droguri pe litoral a fost desfăşurată de poliţişti, după ce au fost găsite pachete cu droguri pe plaje şi pe mare.

În martie, procurorii DIICOT Tulcea au fost sesizaţi că în zona unei localităţi din judeţ, dintr-o dubiţă a fost pierdut un pachet cu un kilogram de cocaină, cu puritatea de 90 la sută.

Ca urmare, au început cercetări, iar pe o plajă de la malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe, a fost găsită o barcă răsturnată şi pachete suspecte, similare cu cel găsit mai devreme.

Cantitatea totală a fost de 1.040 de kilograme brut de cocaină, cu valoare de piaţă de până la 300 de milioane de euro.

Şeful DIICOT, Felix Bănilă, preciza că răsturnarea ambarcaţiunii "a fost un lucru accidental", dar depistarea cantităţii de cocaină "a fost rodul unei ample investigaţii pornind din seara zilei de miercuri, 20 martie 2019, şi care s-a finalizat cu descoperirea de pe malul Mării Negre".

Cantitatea urma să fie triplată prin combinarea cu alte substanţe.

Sursa : news.ro

Cutremur cu magnitudinea 3,5 grade pe Richter, în judeţul Vrancea... Admitere liceu 2019 - Care este algoritmul de repartizare la liceu...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 4 iulie – 10 iulie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Catine.ro
Ultimele știri
x