Antena Căutare

Politist, popa si vames, cele mai tari job-uri din Romania

Politia imparte dreptatea mai partinitor chiar si decat "fluierasii" din campionatul intern de fotbal. Popa stie toate vorbele si manevrele din parohie. Chiar e parte la magariile sefului de post, pe care-l spovedeste la sprituri lungi, ce tin de la Lasata secului pana la ziua de sarbatoare. Dar tatal tuturor e vamesul!




In caminul conjugal e o armonie totala. Odrasla invata cel mai bine din clasa, dar parintii sunt ingrijorati ca nu ii place sa cante la pian. Ceea ce e chiar nasol. Au cumparat deja pianul, si lucrul asta il stie tot cartierul pentru ca l-au bagat in casa cu macaraua, direct pe geam. Era si pacat sa-si ia asa ceva si sa nu afle vecinii.
Numai ca vecinii stau acum linistiti. Fiul de vames nu doar ca nu canta la pian, dar face crize de epilepsie daca se atinge de "taste". Adica de clape, dar daca el le zice taste, nu-si permite nimeni sa-l contrazica. Doar e baiatu' lu' mama, cea care il alinta "Bebica" pe barbatul sau. Astea sunt insa lucruri intime si nu ne putem permite sa intram cu bocancii in viata personala a oamenilor.

Sa mergem in aeroport, unde-l gasim pe romanul dornic sa treaca granita. Inainte de a se-ndeparta de glie trebuie sa treaca un test de umilinta. Dupa ce s-a certat cu functionara de la imbarcare, care a chemat paza cand i s-a zis ca lucreaza la o companie de rahat, a trecut printr-o poarta care face alergie la fieratanii. Poarta asta e dusmanul metalistilor. De fapt, e o manelista. La aur nu zice nimic.

De ce pe astia cu ghiuluri si lanturi de vapor la gat nu-i piuie? "Alea e neferoase, ma! Se invata la scoala, la chimie", explica un amploiat gelat ca fotbalistii. Daca esti rocker si vrei sa te duci cu avionul la un concert la Viena, in aeroport trebuie sa te pregatesti de un numar de streaptease. Cum toate hainele tale sunt pline de tinte, lanturi si capete de schelet, poti trece de "poarta raiului" doar in chiloti.

In aeroport, urmatorul smecher lucreaza la Politia de Frontiera. Ii dai pasaportul si inca un tichet cu care urci in avion. Are o denumire simpla, in limba engleza, dar cum viata e atat de complicata, nu merita sa-ti incarci intelectul dominat de Kant, Goethe si Guta cu orice nimic. Oricum, pe bucata aia de carton scrie unde pleci. Cu ea in mana, politistul iti pune o intrebare soc. "Unde pleci, ma?" Abia mai poti sta in picioare. Pui mana pe marginea "chioscului" in care sade tipul si iti revii cu greu. Oare nu stie sa citeasca? Scuturi de cateva ori din cap ca pugilistii dupa o lovitura grea si intrebi cu umilinta.

"Nu scrie acolo? Mi-au gresit fetele ceva cand am facut check-in-ul?" Stramba din nas, sictirit ca nu a primit raspunsul dorit. "Bine, ma, dar de ce te duci acolo? Asta vreau sa stiu!" Iti dai seama ca tipul se crede stapanul tarii, regele spatiului aerian si seful avioanelor. Privire lunga, atat ca orizont, dar si ca timp. "Zi, ma, ce faci acolo?" Respir! L-am aruncat de pe scaun cu raspunsul asta. Daca-l lovea Doroftei si nu cadea in halul asta. As putea sa-l numar ca la box, dar ma grabesc. Mi-e teama sa nu pierd avionul. El se aduna cu greu, imi da pasaportul si, in loc de multumesc sau baga-te-as in... ii mai dau una. "Noteaz-o pe asta, ca mai trec pe aici si nu vreau sa te gasesc iar nepregatit!"

Tot articolul, in Jurnalul National

Agricultorii ameninta cu proteste de amploare daca nu isi primesc subventiile... Antena1.ro felicita medicii eroi din Mures! Transmite-le si tu un mesaj!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x