Antena Căutare

Polițiștii au camere video la uniformă începând de azi! Ce trebuie să știe românii

Schimbare uriașă pentru români, după ce autoritățile au anunțat că polițiștii vor avea camere video portabile pe uniformă! 

Schimbare uriașă pentru români, după ce autoritățile au anunțat că polițiștii vor avea camere video portabile pe uniformă!

Poliţiştii vor purta camere video la uniformă! Este vorba despre polițiștii locali din cadrul primăriei Cluj-Napoca vor purta, începând de joi, camere video portabile pe uniformă, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, primarul Emil Boc.

Polițiști cu camere video la uniformă este o schimbare importantă pentru orașul Cluj, ce începe să fie aplicată de joi, 10 octombrie 2019.

"Începând de joi, toţi poliţiştii locali din cadrul Primăriei clujene care lucrează la serviciul de ordine şi siguranţă publică şi la serviciul rutier vor fi dotaţi cu camere video portabile de tip "body worn camera" pe care le vor purta pe uniformă şi care vor înregistra, audio şi video, toate activităţile pe care le vor avea.

Polițiștii au camere video la uniformă începând de azi! Ce trebuie să știe românii

LA CE SUNT FOLOSITE CAMERELE VIDEO DE LA UNIFORMA POLIȚIȘTILOR

Noile camere video portabile de la uniforma polițiștilor au două beneficii importante, anume elimină sau diminuează potenţialul abuz de putere al poliţistului local în raport cu cetăţeanul, dar îl protejează şi pe poliţistul local, care poate fi obiectul unei infracţiuni de ultraj.

Sunt 125 de astfel de camere care au intrat în dotarea Poliţiei Locale şi alte 125 pe care le-am oferit în comodat IPJ Cluj", a declarat Emil Boc.

CÂT VALOREAZĂ CAMERELE VIDEO DE LA UNIFORMA POLIȚIȘTILOR ​

Camerele video puse la uniforma polițiștilor pot înregistra zece ore, iar valoarea contractului de achiziţie a celor 250 de camere este de 400.000 de lei, prin licitaţie publică, informează cei de la Agerpres.

O româncă a fost înjunghiată mortal de soț, în Italia. Bărbatul a așteptat ca fiica lor să plece la școală... Pompierii din cadrul ISU București-Ilfov au simulat un cutremur de 7,2 grade Richter. Concluzia: „Evacuarea trebuia să ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x