Antena Căutare

Polițiștii au interzis la WhatsApp și Facebook Messenger! Sindicaliștii s-au revoltat: ”Li se cere să prindă infractori cu mapa sub braț!”

Polițiștilor din România le-a fost interzis să comunice prin intermediul aplicațiilor mobile precum Whatsapp, Facebook Messenger ori Snapchat. Decizia a fost luată de Poliția Română, iar sindicaliștii au reacționat imediat. 

Polițiștilor din România le-a fost interzis să comunice prin intermediul aplicațiilor mobile precum Whatsapp, Facebook Messenger ori Snapchat. Decizia a fost luată de Poliția Română, iar sindicaliștii au reacționat imediat.

La scurt timp după aflarea deciziei, reprezentanți ai Sindicatului Polițiștilor Europeni, Europol, a transmis un comunicat de presă, în cadrul căruia s-au arătat revoltați de decizia conducerii ca polițiștii să-și facă meseria ”cu mapa sub braț”.

”Pornind de la tragicul eveniment de la IPJ Timiş, unde colegul nostru, Cristian Amariei, a fost împuşcat de către o persoană care a fost ‘dată în urmărire’ pe un grup de Whatsapp de către un ofiţer de la nivelul unităţii şi până la situaţii în care poliţiştii primesc ‘ordine’ pe asemenea aplicaţii, au existat nenumărate polemici pe marginea legalităţii utilizării acestor mijloace de comunicare. Ca urmare a acestor discuții, în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a fost dat un ordin prin care a fost interzisă utilizarea ”utilizarea echipamentelor de telecomunicații mobile (smartphone, tablete, etc) și a aplicațiilor informatice (Facebook Messenger, Whatsapp, Smapchat, etc) pentru transmiterea informațiilor conexe activității de poliție”, se arată în documentul transmis de Inspectoratul General al Poliției Române.

Sindicaliștii susțin, însă, că ”În realitate vorbim despre o nevoie de comunicare operativă, pe care poliţiştii au suplinit-o prin diverse aplicaţii, tocmai pentru incapacitatea instituţiei de a oferi mijloace flexibile şi eficiente de schimb a informaţiilor şi a datelor operative cu care lucrăm”, scrie Europol.

Sindicaliștii mai spun, de asemenea, că datele cu caracter personal ale persoanelor cu care poliţiştii intră în contact sunt interzise a fi prelucrate şi distribuite prin intermediul acestor aplicaţii, „tocmai pentru că Regulamentul general pentru protecţia datelor cu caracter personal (GDPR) interzice asemenea operaţiuni”.

„Din păcate, deşi suntem în anul 2019, instituţia poliţiei încă a rămas ancorată în trecutul ei, în timp ce infractorii sunt din ce în ce mai specializaţi şi mai bine dotaţi. În continuare îi cerem poliţistului să prindă infractori cu mapa sub braţ şi cu logistică depăşită moral”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Sindicatul Europol.

Şapte persoane, reţinute după percheziţii în Neamţ şi Harghita pentru destructurarea unei grupări de contrabandă cu ţigă... Buzău: Una din firmele care distribuiau produse în programul Lapte şi corn s-a retras, în urma unor sesizări privind ner...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x