Antena Căutare

Polițiștii, buni de plată din propriul buzunar din cauza amenzilor date în pandemie. Situația disperată semnalată de SNPPC

Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual susține că toate amenzile date în pandemie au fost ilegale. Nu doar ei cred asta, ci și cei care le-au ”încasat”. Prin urmare, tot mai mulți oameni își caută dreptatea în instanță și asta a dus la o situație delicată în cadrul MAI.

barbat cu masca si un politist in haina galbena in fata lui Galerie
Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual susține că toate amenzile date în pandemie au fost ilegale. Nu doar ei cred asta, ci și cei care le-au ”încasat”. Prin urmare, tot mai mulți oameni își caută dreptatea în instanță și asta a dus la o situație delicată în cadrul MAI. | Hepta.ro

SNPPC susține că polițiștii sunt obligați de superiorii direcți să plătească din propriul buzunar toate cheltuielile de judecată în procesele prin care se anulează sancțiunile date.

Polițistă, obligată să achite cheltuielile de judecată după ce amenda dată în pandemie a fost anulată în instanță

Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractu dă exemplul unei angajate MAI, care trebuie să achite cheltuielile de judecată pentru anularea sancțiunii.

Este vorba despre o polițistă din Bistrița-Năsăud, care ar fi fost obligată de conducerea inspectoratului județean să plătească din banii personali cheltuielile de judecată, adică jumătate din salariul ei.

Citește și: Două studii concluzionează de unde a început, de fapt, pandemia de coronavirus. Orașul-punct zero de unde a pornit pandemia

„Pe fondul mãsurilor legislative luate, atunci, în vitezã, al campaniilor de presã agresive, al dispozițiilor prezidentiale televizate, repetate la 2-3 zile, al indicațiilor prețioase primite, vreme îndelungatã, searã de searã, prin mass-media, de la mai-marii MAI, precum și al presiunii psihologice instituite de cãtre șefii ierarhici asupra polițiștilor, o colegã mai puțin experimentatã a aplicat o sancțiune contravenționalã administratorului unei terase care funcționa dupã ora 22.00.

Instanța de judecatã a anulat procesul-verbal și a obligat IPJ la plata a peste 1.000 lei cheltuieli de judecatã. Comisia de cercetare administrativã a IPJ i-a imputat agentei de poliție suma respectivã, care reprezintã mai mult de jumãtate din salariul ei de funcție pe o lunã, fapt pentru care colega noastrã s-a adresat sindicatului pentru asistentã juridicã (apãrare)”, se aratã într-un comunicat al SNPPC.

Citește și: TOP 3 simptome ale bolii COVID-19 pe care să le urmărești cu atenție. Cum îți dai seama că te-ai infectat încă de la debutul bolii

SNPPC susține cã politicul trebuie sã-și asume și sã anuleze toate amenzile date în pandemie

Presedintele SNPPC, Vasile Zelca, a declarat cã toate actele normative din pandemie s-au fãcut pe genunchi, astfel cã se emiteau ordonanțe cu aplicabilitate de a doua zi.

„Așa se întâmplã când ai niște șefi obedienți, politruci de doi lei, care cer tot timpul sã dai amenzi, ca sã vadã lumea ce mare scofalã a fãcut Guvernul cu interdictiile pe care le-a dat. Instituția nu trebuie sã se mai grãbeascã sã se ploconeascã în fata politicului. Aproape toate ordonanțele pe care le-a dat Guvernul pe Legea 55/2020 au fost declarate neconstituționale.

Citește și: Masca de protecție, purtată din nou în unele țări europene. În ce state s-au reintrodus măsurile de protecție

În urmã cu vreo trei sãptãmâni, Camera Deputatilor a legiferat anularea tuturor sancțiunilor date la frontierã celor care nu și-au declarat domiciliile unde își vor petrece izolarea sau carantinarea. Deci totul a fost o prostie crasã. Iar acum vedem cã institutiile MAI nu-și asumã niste responsabilitãți.

Șefii de la IPJ Bistrita Nãsãud spun cã politista nu trebuia sã aplice sanctiunea, dar, când a aplicat-o, s-au lãudat cu ea la Bucuresti. Obligația șefilor este sã facã instructajul politiștilor, sã-i îndrume, sã-i coordoneze si sã-i controleze”, a declarat presedintele SNPPC, Vasile Zelca, pentru National.ro.

Suma incredibilă pe care un bărbat a plătit-o pentru un prânz pe Transfăgărașan. Cât a ajuns să coste o porție de cartof... Se impune purtarea măștii în România? Ce spune Alexandru Rafila despre posibilele măsuri, după explozia cazurilor de Cov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x