Antena Căutare

Anunțul momentului! Polițiștii îi pot amenda din nou pe românii care nu respectă măsurile! Arafat: "Sunt valabile amenzile în noua lege"

Amenzile aplicate de polițiști pentru românii care nu respectă măsurile impuse se autorități sunt valabile în noul proiect de lege aprobat de Guvern. Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, legea este corelată cu Codul Penal, astfel că persoanele care nu respectă prevederile pot fi amendat.

Anunțul momentului! Polițiștii îi pot amenda din nou pe românii care nu respectă măsurile! Arafat: "Sunt valabile amenzile în noua lege"
Polițiștii îi pot amenda pe românii care nu respectă măsurile | Hepta

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că proiectul de lege privind măsuri igienico-sanitare, adoptat luni de Guvern, nu se referă numai la COVID-19, ci şi la alte situaţii de risc epidemiologic sau biologic, arătând că amenzile rămân valabile.

"Prin proiectul de lege pe care au lucrat până azi dimineaţă Ministerul Justiţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne am dorit să abordăm problema mai general, nu este problemă numai pentru COVID, este un proiect de lege care poate fi aplicat şi în alte situaţii de risc biologic sau epidemiologic", a spus Arafat.

Citește și: S-a decis când și cui poate fi aplicată carantina. Măsura, pentru județele cu focare și pentru persoanele care vin în România din zone de risc

Raed Arafat, despre proiectul de lege adoptat de Guvern: Amenzile rămân valabile

"Despre amenzi, aici legea este corelată cu Codul penal (...) şi rămân valabile luarea unor măsuri, inclusiv cele penale, care sunt corelate cu Codul penal în legea respectivă", a spus Arafat.

Şeful DSU a indicat faptul că în acest proiect de lege sunt definite carantinarea şi izolarea, cât şi situaţiile în care se instituie aceste măsuri.

Ultimă oră! S-a decis când și cui poate fi aplicată carantina. Măsura, pentru județele cu focare și pentru persoanele ca... Încă un focar de COVID-19 în România. Un medic și mai multe asistente de la Spitalul Județean Ploiești sunt infectate cu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x