Antena Căutare

Polițiștii, printre bugetarii care nu vor mai primi vouchere de vacanță?! Anunțul făcut public în urmă cu puțin timp

Guvernul ar urma să nu mai acorde vouchere de vacanță unor categorii de români, iar printre cei vizați de această măsură de eficientizare a chelutuielilor ar fi chiar polițiștii. 

Guvernul ar urma să nu mai acorde vouchere de vacanță unor categorii de români, iar printre cei vizați de această măsură de eficientizare a chelutuielilor ar fi chiar polițiștii.

Florin Vîlnei, președintele SED LEX, susține, în cadrul unui mesaj făcut public pe Facebook, că unii dintre bugetari ar fi ”au fost anunțați că nu vor mai primi vouchere de vacanță în această vară deoarece nu mai sunt bani în visteria instituțiilor respective.”

Citește și: Vouchere de vacanță, schimbare bombă! Ce vor primi românii, dacă nu le vor folosi

Mai mult de atât, acesta a afirmat că mulți polițiști l-au întrebat dacă vor mai primi vouchere de vacanță de la MAI.

”Pentru că mai mulți polițiști ne-au întrebat ce va fi cu aceste vouchere și la MAI, le putem spune din surse demne de luat în considerare că momentan sunt fonduri pentru acestea, însă se va vedea ce se va întâmpla după rectificarea bugetară. După cum se cunoaște, voucherele de vacanță se acordă tuturor angajaților din sistemul de stat și au o valoare totală de 1450 de lei.

Acestea sunt destinate exclusiv pentru turismul intern și au beneficiat în anul 2018 peste 1,2 milioane de bugetari, după cum spunea la un post TV ministrul Turismului.

Citește și: Atenție, români! Voucherele de vacanță, schimbare uriașă! Ce trebuie să afli

Până la urmă, aceste vouchere au însemnat o infuzie în turismul intern de peste 1,75 miliarde lei. Tot ministrul Turismului spunea că măsura acordării voucherelor de vacanță au făcut să crească numărul operatorilor din turism licențiați cu peste 65% în acest an față de anul 2018.

Putem spune că cei 65% funcționau la negru.

Mai afirmă domnul ministru că operatorii din turism i-au solicitat să nu se renunțe la această măsură. Credem și noi că operatorii din turism sunt mulțumiți de această măsură guvernamentală, pentru că astfel ș-au permis să facă niște prețuri de nababi pentru serviciile turistice oferite, care fie vorba între noi nu sunt de cea mai bună calitate.

Poate pe viitor Ministerul Turismului va lua unele măsuri pentru ca operatorii să nu-și mai facă de cap, poate va compara prețurile și nivelul serviciilor din alte state europene sau chiar de la vecinii Bulgari și va acționa în consecință.

Deci, momentan voucherele de vacanță pentru angajații MAI nu sunt în pericol.”, scrie președintele SED LEX pe Facebook.

Voucherele de vacanţă sunt limitate la 1450 lei, ca o singură indemnizaţie de vacanţă si se acordă “salariaților din instituțiile și autoritățile publice”, şi nu “personalului contractual și funcționarilor publici”.

DIICOT confirmă moartea Alexandrei Măceșanu! Gheorghe Dincă, urmărit penal și pentru omor calificat ... Bărbat de 32 de ani, mort într-un accident grav, în Cluj! Mașina lui, transformată într-un morman de fiare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x