Căutare Live

Alertă de maximă importanță pentru un oraș din România! Poluare imensă! Cum se pot proteja locuitorii. „Se poate ajunge la accident vascular cerebral”

Un oraş din România se confruntă în ultima perioadă cu o creştere semnificativă a poluării, particulele toxice putând avea consecințe grave asupra sănătății și putând provoca chiar și un accident vascular cerebral.

În cursul zilei de luni, 28 octombrie, în jurul orei 18.40, în zona Podul de Piatră din oraşul Iaşi s-au înregistrat valori de poluare record. Măsurile maxime admise au fost depăşite de opt ori, potrivit unor măsurători realizate de Silviu Gurlui, un cercetător de la Universitatea "A.I. Cuza" Iaşi.

În acest context, cercetătorul Silviu Gurlui a tras un semnal de alarmă, spunând că nu a mai văzut niciodată o astfel de poluare. Se pare că ar fi vorba despre particule mici de praf, denumite în termeni specializaţi cu PM2.5.

Conferențiarul universitar doctor Silviu Gurlui, profesor la Facultătea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a explicat că aceste particule sunt periculoase tocmai din cauza dimensiunilor mici pe care le au.

„Particulele acestea sunt periculoase din cauza mărimilor mici. Astfel, pot intra uşor în organism şi produc foarte multe afecţiuni. Se poate ajunge şi la accidente cerebrale”, a explicat el.

Nivelul ridicat de poluare nu este o noutate în Iaşi. La începutul acestei luni, Primăria informa ieşenii cu privire la această situaţie.

„În Municipiul Iaşi au crescut peste limitele ad­misibile concentraţiile de particule de praf, fapt ce poate dăuna sănătăţii persoa­nelor cu afecţiuni pulmonare, persoanelor în vârstă şi mai ales copiilor. În aceste condiţii se recomandă evitarea staţionării persoanelor în zonele cu trafic intens, evitarea zonelor aglomerate cu vegetaţie redusă, purtarea măştilor medicale protectoare şi limitarea timpilor de aerisire a locuinţelor”, informa primăria, potrivit adevarul.ro.

Şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi a confirmat, la începutul acestei luni, nivelul ridicat al concentraţiilor de praf. Referitor la rezultatul îngrijorător la care a ajuns profesorul Silviu Gurlui ieri, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Iaşi i-au spus reporterului Adevărul că vor veni curând cu un punct de vedere oficial.

Iaşul este cel mai poluat oraş din ţară şi ocupă un loc fruntaş la nivel european. Un raport realizat de AirVisual plasează Iaşul pe locul 27 în Europa din 930 de oraşe analizate.

Parchetul Militar a început cercetările după apariția imaginilor secrete de la Colectiv! Se fac verificări și pentru pro... Ce a facut un copil din Galati la o bariera de acces le-a adus părinților o amendă usturătoare...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri