Antena Căutare

Poluare masivă în nordul Capitalei: "Ne-am trezit la patru dimineața, crezând că avem un incendiu în casă''

Locuitorii din zona de nord a Capitalei s-au trezit, miercuri dimineață, cu un fum înecăcios în locuințe și mulți dintre ei s-au gândit la ce e mai rău. Și în comunele Mogoşoaia, Corbeanca şi Periş, oamenii au sesizat că aerul de afară este pur și simplu irespirabil.

Jurnalista Antena 3 Nadina Câmpean a descris panica pe care a trăit-o când, la patru dimineața, s-a trezit crezând că arde ceva în casă.

"Se vedea ca o ceaţă, de la ora 4 dimineaţa. Ne-am trezit, crezând că avem un incendiu în casă. Cu geamurile închise, ai senzaţia că arzi un cauciuc, un plastic. E un fum deranjant, mă ustură nasul și îți spun sincer că nu pot să mai respir în propria casă, cu geamurile închise", a spus Nadina Câmpean, la Antena 3.

Citește și: Locuitorii din zona de nord a Capitalei, dar şi cei din sectorul 6 reclamă că aerul este irespirabil

”Ieri dimineață la ora 6 era aceeași senzație, însă nu atat de puternică. Ieri peste zi aerul a fost perfect curat. Au reapărut problemele în această noapte. Este foarte clar că undeva în zonă, cineva arde deșeuri. Obiecte de plastic sau cauciucuri. Nu reușesc să îmi dau seama. Cert este că e extrem de toxic aerul”, a mai spus Nadina Câmpean.

Nadina Câmpean a spus că a sunat încă de ieri la Pompieri și a aflat de la ei că ar exista un incendiu la o groapă de gunoi, incendiu care arde de două zile și la care pompierii nu pot ajunge cu autospecialele din cauza că se află într-o zonă mlăștinoasă.

Ministrul Mediului: Ard bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci de la Periș

Ministrul Costel Alexe a anunțat, la Digi24, că fumul înecăcios provine de la bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci de la Periș, unde mai multe resturi ard mocnit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Covid-19 a crescut calitatea aerului în marile orașe din România

Potrivit ministrului, echipele Gărzii de Mediu și APM sunt pe teren în nordul Capitalei pentru a gestiona situația și pentru a evaua impactul incendiului de vegetație, cel mai puternic resimțindu-se în Corbeanca, Buftea, Otopeni.

Adolescentă de 16 ani, traumatizată după ce a căzut în plasa unui tânăr de 25 de ani. A fost șantajată cu pozele intime ... Un medic din SUA, previziuni sumbre despre COVID-19: ”Lumea nu va mai fi niciodată ca înainte de coronavirus. Pericolul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x