Live acumAdela
Prime Time 20:30Adela

Asta se întămplă cu măștile medicale! Ne salvăm sau ne îngropăm singuri?

Măștile medicale, unele dintre cele mai căutate produse în această perioadă grea pe care o traversează omenirea, devin un factor de poluare pentru Planetă! Oamenii le folosesc și apoi le aruncă fără a gândi pericolul mare pe care îl provoacă.

Asta se întămplă cu măștile medicale! Ne salvăm sau ne îngropăm singuri?

Acestea sunt utilizate în masă dar nu au o eficiență mare, însă reprezintă o nouă sursă de poluare.

Organizația Mondială a Sănătății și alte instituții internaționale de sănătate publică menționează foarte clar că măștile fabricate manual sau din pânză/bumbac/tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus.

ALERTĂ! S-a înregistrat al 25-lea deces în România 1.292 de cazuri de infectare cu Covid-19Pentru a proteja eficient împotriva unor infecții, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale. Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă. Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor.

Recomandari