Antena Căutare

Pompierii din Mures au demonstrat cum poate fi salvat un om prins sub gheata unui lac

Demonstratie inedita pe un lac din judetul Mures. Cativa pompieri au aratat cum poate fi salvat un om care are ghinionul sa cada in apa unui lac inghetat. Localnicii au fost impresionati de intreaga operatiune.

Cea mai mare problema intr-o astfel de situatie este ca gheata din jurul victimei nu este destul de stabila. Din acest motiv, cel care cade in apa trebuie sa iasa cu grija si sa se tarasca pe burta pana la mal.

In cadrul demonstratiei, pompierii au luat in calcul si situatia in care victima e prea slabita ca sa mai poata iesi singura din apa. In acest caz, ei intervin cu o prajina care le permite sa traga victima la mal, fara sa se apropie prea mult de gaura din stratul de gheata. O alta varianta de salvare este posibila cu ajutorul unei barci cu fundul plat.

Localnicii i-au felicitat pe pompierii voluntari care au facut posibila demonstratia.

“In total, au participat 11 servicii voluntare printre care si o asociatie. Ne pregatim de o luna de zile, sunt lucruri pe care trebuie sa le pui la punct”, a declarat Victor Demeter, seful ISU Sangeorgiu de Padure.

Mai multe actiuni asemanatoare vor fi organizate si in alte zone ale judetului.

Un politist din Constanta a prins un hot in timp ce se afla in afara programului de lucru... 500 de oameni din Zalau au protestat fata de mutarea preotului lor intr-o comuna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x