Antena Căutare

Ponta si Antonescu, prezenti la manifestarile de la Iasi. Traian Basescu, marele absent

Romanii sarbatoresc astazi Unirea Principatelor Romane sau Mica Unire. Se implinesc 154 de ani de cand Moldova s-a unit cu Tara Romaneasca. In Piata Unirii din Iasi s-au strans mii de oameni, ca in fiecare an. Victor Ponta si Crin Antonescu au participat la eveniment, dar  marele absent a fost presedintele Traian Basescu.

Este al doilea an consecutiv in care Traian Basescu nu participa la manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane. In schimb, in Piata Unirii din Iasi au fost prezenti premierul Victor Ponta si Crin Antonescu.

Premierul a declarat ca vine in fiecare an la Iasi, pe 24 ianuarie, si i-a rugat pe cei prezenti sa se gandeasca la viitorul tarii: „Ii salut pe cei care vin in fiecare an la Iasi, indiferent de vreme buna sau rea, indiferent de cine se afla aici pe scena, tocmai pentru a arata ca sunt romani, pentru a se bucura de Unire. Va rog si va propun tuturor celor prezenti, celor care in orase, sate se gandesc la viitor, sa vorbim, sa ne gandim nu doar ce tara am mostenit si mai ales ce tara ne dorim sa construim acum si ce tara vrem sa lasam celor ce vin dupa noi”.

Dupa discursurile sustinute de liderii politici la Iasi, cetatenii care au participat la eveniment s-au retras, dar vor participa la alte evenimente dedicate unirii ce vor avea loc pe parcursul acestei zile.

Masina incendiata de un piroman. Politistii incearca sa dea de urma faptasului... Hacker roman pus sub acuzare in SUA. Risca o pedeapsa cu inchisoarea de 60 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x