Antena Căutare

Agricultorii din Botosani, in pragul disperarii: Porcii mistreti fac ravagii printre culturi

Nopti albe si disperare pentru agricultorii din mai multe comune din Botosani. Seceta care deja le-a afectat serios culturile a infometat si porcii mistreti din zona, care au inceput sa le calce lanurile. Oamenii fac pande in fiecare seara ca sa alunge animalele salbatice, insa mai bine de 1.000 de hectare au fost deja compromise.

Inarmati cu talangi, vuvuzele si furci, satenii din Hiliseu Horia nu mai au parte de somn. Noapte de noapte, ies in camp sa isi apere munca din ultimele luni. Investitiile facute in culturile de porumb, floarea soarelui sau grau risca sa se duca pe apa sambetei.

Comisiile convocate intarzie sa dea o mana de ajutor, incurcate in birocratie si proceduri. Neputinciosi in fata animalului salbatic protejat de lege, oamenii se tem ca, la iarna, nu vor avea ce sa puna pe mese.

In padurile din Hiliseu Horia sunt peste 500 de mistreti. Dar, infometate dupa seceta, animalele vin chiar si de peste Prut, din Ucraina, sa prade culturile oamenilor.

Si in alte trei comune au fost probleme. In total, peste 1.000 de hectare de culturi agricole din Botosani au fost calcate de daunatori. Oamenii spun ca vor cere despagubiri statului.

Nunta de sute de mii de euro in Caras-Severin: Afla cat a costat rochia miresei!... Eforie Nord: Un tanar de 15 ani a murit inecat sub ochii salvamarilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x