Antena Căutare

E potop în România. Mașini luate de ape și oameni care și-au văzut casele înghițite de ploi - FOTO

Vremea rea face prăpăd în mai multe zone din țară, unde ploile măturat tot ce au prins în cale. În imagini surprinse în Caraș Severin și Timiș se pot vedea urmările potopului. Imagini apocaliptice cu oameni salvați din mijlocul puhoaielor și cu mașini luate de ape!

E potop în România. Mașini luate de ape și oameni care și-au văzut casele înghițite de ploi - FOTO Galerie
Inundații în România | Meteoplus/ ISU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a dispus, joi, suplimentarea personalului şi a tehnicii de intervenţie în judeţele Caraş-Severin şi Timiş pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităţilor şi al autorităţilor locale, în contextul avertizărilor hidrologice cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Bega, Timiş şi Caraş.

E potop în România. Mașini luate de ape și oameni care și-au văzut casele înghițite de ploi - FOTO

Imagini din județul Caraș Severin; Foto: Meteoplus

Cod roșu de inundații în Timiș

Totodată, aceştia recomandă populaţiei din zonele vizate de inundaţii să evite deplasările şi să ia măsurile de autoprotecţie în perioada de valabilitate a avertizării hidrologice.

Opt persoane, respectiv trei adulţi şi cinci copii, au fost evacuate, joi, de pompieri din locuinţele afectate de ape în zona Fârdea, din estul judeţului, unde este cod roşu de inundaţii, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş.

E potop în România. Mașini luate de ape și oameni care și-au văzut casele înghițite de ploi - FOTO

Foto: ISU Timiș

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că, având în vedere situaţia creată de ploile abundente şi creşterea alarmantă a cotelor pe anumite râuri din judeţul Timiş, comanda inspectoratului judeţean a dispus creşterea capacităţii operaţionale, prin chemarea pompierilor aflaţi în turele libere, la Detaşamentul de Pompieri Lugoj şi Staţia de Pompieri Făget.

"Peste 100 de pompieri cu mai multe motopompe de mare capacitate, motopompe transportabile şi electropompe sunt pregătiţi să intervină în zonele cu pericol de viituri şi inundaţii. În urma ploilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi în localitatea Fârdea, s-a produs o viitură care a afectat 13 gospodării. Pompierii au evacuat trei adulţi şi cinci copii din locuinţele afectate. Au fost evacuate, de asemenea, mai multe animale domestice şi bunuri materiale", a afirmat Megherea.

Medicul Monica Pop rupe tăcerea: "Au fost trecuți morții la COVID, deși nu aveau treabă. Curg reclamațiile"... Starea de urgenţă, la un pas să fie adoptată din nou! Relaxarea a umplut spitalele, iar numărul infectărilor cu Covid-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x