Antena Căutare

Se roagă zilnic "să meargă la Dumnezeu, că acolo nu doare". Diana, fetița de 11 ani cu venele arse de citostatice

Se roagă în fiecare zi să meargă acolo sus la Dumnezeu, că acolo nu doare. De mai bine de patru ani, Diana luptă să se salveze în fața cancerului, boala necruțătoare despre care a aflat că îi macină viața. La 11 ani, a stat mai mult în spitale decât în locurile de joacă și, în ciuda faptului că este un copil vesel, durerile crunte din timpul tratamentelor îi răpesc din bucurie.

Se roagă în fiecare zi să meargă acolo sus la Dumnezeu, că acolo nu doare. De mai bine de patru ani, Diana luptă să se salveze în fața cancerului, boala necruțătoare despre care a aflat că îi macină viața. La 11 ani, a stat mai mult în spitale decât în locurile de joacă și, în ciuda faptului că este un copil vesel, durerile crunte din timpul tratamentelor îi răpesc din bucurie.

Diana se află în prezent în Italia, internată într-un spital din Roma, asta după ce a urmat numeroase tratamente la noi în țară. A fost diagnosticată în anul 2015 cu LAM-leucemie acută mieloblastica cu mutație biologică FLT3-ITD, ceea ce face ca boala ei să fie cu risc înalt de recidivă. Mai exact, un cancer ce tot revine, în ciuda eforturilor medicilor.

„La început au fost inflamații gingivale cu sângerări, așa am ajuns la spital clinic Sf.Maria din Iași, unde am aflat cumplitul diagnostic. A fost un șoc pentru noi. Diana era micuță, avea doar 7 ani, nu înțelegea prea multe și a fost greu să accepte spitalizarea îndelungată și chinurile înțepăturilor. Tot tratamentul a fost făcut pe vene, de aceea sunt arse de citostatice și nici acum nu sunt refăcute. Nu mai zic de puncțiile făcute pe viu și nu sunt deloc puține la număr… sunt nici nu mai știu exact. A urmat luni de zile de tratament, timp în care a trecut prin toate stările posibile, mai ales pe timpul aplaziilor, când imunitatea era foarte scăzută (diaree, febră, dureri de oase, răceli, grețuri). Apoi am mers periodic la control până în aprilie 2017, când a început să fie slăbită, să facă febră, iar la spital am aflat că boala revenise", povestește mama Dianei pentru publicația rotalianul.com.

Se roagă zilnic "să meargă la Dumnezeu, că acolo nu doare". Diana, fetița de 11 ani cu venele arse de citostatice

Starea Dianei se agrava din ce în ce mai tare, a început să se umfle toată, să rețină lichid. A apărut apoi șansa unui transplant, căci sora ei era 100% compatibilă. A urmat operația, perioada post operație, dar și numeroase controale, totul în speranța că avea să se încheie calvarul. Însă boala a recidivat, iar Diana a revenit la tratamentele dureroase și costisitoare.

"A primit vestea foarte greu. A plâns mult, durerile erau cumplite. Îmi spunea că vrea sus în cer, la Dumnezeu, că acolo nu e durere", povesteşte, printre lacrimi, mama Dianei.

Acum Diana se recuperează şi chiar dacă starea ei nu e foarte bună, corpul acumulând multă toxicitate, părinţii fetiţei sunt încrezători ca ea poate fi salvată.

Atenție, șoferi! Cod galben de ceață în următoarele ore. Ce zone sunt vizate... Accident șocant! Au fost striviți de fiarele mașinii, după ce autoturismul în care se aflau s-a izbit violent de un copa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x