Căutare Live

Povestea românului care lasă plicuri cu bani prin oraș. Dă indicii pe Facebook despre locul în care le-a „ascuns”

Pune în plicuri diverse sume de bani, cât își permite într-o zi sau cât adună într-o lună sau chiar mai multe. Și nu face gestul pe jumătate. Apoi dă indicii pe Facebook despre locul în care le-a „ascuns”. E povestea unui clujean pentru care dar din dar se face rai!

Filantropie

Captur? Facebook

Pune în plicuri diverse sume de bani, cât își permite într-o zi sau cât adună într-o lună sau chiar mai multe. Și nu face gestul pe jumătate. Apoi dă indicii pe Facebook despre locul în care le-a „ascuns”. E povestea unui clujean pentru care dar din dar se face rai! Un filantrop pentru care a dărui a devenit un stil de viață.

Roagă ca persoana care găsește plicul să împartă jumătate din sumă cu o persoană săracă. Autorul campaniei, care a fost începută în urmă cu trei ani și a fost reluată de curând, vrea să rămână anonim.

„Pot să spun că provin dintr-o familie destul de simplă, nu am avut o copilărie deloc abundentă, şi abundent e un epitet frumos spus aici, şi tot timpul, toată viaţa mea, am fost, într-adevăr, atent la tot ce înseamnă oamenii mai săraci”, a spus iniţiatorul campaniei „Bani cu suflet”, pentru Digi24.


Mulți dintre cei 15.000 de oameni care îl urmăresc pe Facebook pe cel care pune plicuri cu bani prin Cluj, demonstrează cu fotografii că au împărțit banii sau i-au dat chiar pe toți unor nevoiași. Cu alte plicuri nu se știe ce s-a întâmplat și dacă o parte din bani au ajuns la săraci.

„Mesajul meu e simplu: nu aștepta să fii bogat să deschizi ochii la nevoia celui de lângă tine. Uneori puținul nostru e lux pentru altcineva”, crede anonimul din spatele campaniei „Bani cu suflet”.

Cum i-a venit ideea: made in America

În vara lui 2014, un filantrop american a demarat campania HiddenCash, prin care punea plicuri cu sume între 100 și 250 de dolari și îi îndemna pe oameni, prin intermediul rețelei de socializare Twitter, să îi caute. Cel din spatele campaniei s-a descris ca fiind un bărbat între 35 și 45 de ani, „membru norocos al clasei de oameni cu bani, care face parte din procentul de 1% din superbogații Statelor Unite”.

Veste nemaipomenită pentru tinerii din România! Primesc TEREN GRATUIT pentru casă de la stat. De ce acte au nevoie... Vrei să fii ca Godină? Se fac angajări la MAI. 10.000 de posturi disponibile...
Ultimele știri